najava 2024.

Tim Henman rekao što zaista misli o Novaku Đokoviću; dao je i zanimljivu prognozu

24.12.2023 u 15:50

Bionic
Reading

Legendarni britanski tenisač Tim Henman na zanimljiv način osvrnuo se na karijeru Novaka Đokovića te ono što dolazi

Uoči početka nove sezone 49-gidišnji Tim Henman, nekada četvrti tenisač svijeta, uvjeren je kako će vodeći na svjetskoj rang ljestvici, Novak Đoković, usprkos ozbiljnim godinama nastavi dominaciju u 2024.

'Intervjuirao sam ga nakon finala u Torinu i rekao sam mu: 'Gle, imaš 36 godina i čini mi se da igraš bolje nego ikad. Kako se tebi čini?' I on se složio, smatra da je ovo najbolji tenis koji je ikad igrao. Mislim da je to zapanjujuće i da zaslužuje toliko poštovanja iz puno razloga, ne samo zato što je u stanju igrati i kretati se u godinama kada mu sigurno nije lakše, već i što i dalje ima glad, želju i motivaciju da nastavi da pobjeđuje. Tako da će i u 2024. sigurno biti teško pobijediti ga', kazao je Henman u razgovoru za Eurosport dodavši:

'Mislim da je on favorit na početku godine i da će dominirati i dalje. Ne samo na turnirima koje je osvojio, već i način na koji je igrao bio je nevjerojatan. I osjećam da mentalno djeluje kao da igra s mnogo slobode', dodao je Henman.

Pričao je još Henman još o lovu na Rogera Federera i Rafaela Nadala. Obojicu je pretekao, a čini se kako nema namjeru još stati:

'Toliko dugo je lovio Federera i Nadala i sve te različite rekorde: broj Grand Slem titula, završetak godine na prvom mjestu ili broj tjedana na vrhu ATP liste… I sad ih je pretekao. Vjerujem da se nalazi u poziciji na kojoj je dugo želio biti. Dostigao ju je i sada igra bolje nego ikad! Đokovićeva brzina, njegov balans, udaranje loptice, jačina kojom to radi, kako mijenja pravac i ne promašuje… Dakle, 2024, na Austalian Openu u muškoj konkurenciji, po mom mišljenju, bez ikakve sumnje Đoković je favorit', završio je Henman.