NOVI UGOVOR

Thibodeau nije mogao odbiti 20 milijuna od Bullsa

02.10.2012 u 09:33

Bionic
Reading

Američka profesionalna košarkaška NBA momčad Chicago Bulls objavila je da je produljila ugovor sa svojim sadašnjim trenerom Tomom Thibodeauom za dodatne četiri godine

Novinari Yahoo Sportsa doznali su da su čelni ljudi šesterostrukih NBA prvaka, Chicago Bullsa, ponudili 17,5 milijuna američkih dolara, a s bonusima ta se brojka može popeti do okruglih 20 milijuna.

Neki će reći da je to nemoralna ponuda, ali realno, 54-godišnji Thibodeau nije je mogao odbiti.

'Možda nisam objektivan, ali smatram da se radi o najboljem treneru u NBA-u', rekao je generalni menadžer Bullsa Gar Forman

Thibodeau je u prve dvije sezone na klupi Bullsa ostvario omjer od 112 pobjeda i 36 poraza te je oba puta osigurao najbolji omjer u Istočnoj konferenciji u osnovnom dijelu sezone. U doigravanju 2011. ispao je u finalu Istoka od Miami Heata, dok je prošle godine ispao u prvom krugu doigravanja od Philadelphia 76ersa.

Prije no što je preuzeo dužnost prvog trenera Bullsa, Thibodeau je proveo 18 godina kao pomoćnik raznim trenerima u NBA ligi.

'Jako sam sretan zbog njega, on je to definitivno zaslužio kada se pogleda što je sve napravio u posljednje dvije godine i u cijeloj karijeri', kazao je jedan od najboljih igrača Bullsa, Luol Deng, koji će do sredine siječnja morati preuzeti puno veću odgovornost dok se ne vrati Derrick Rose, koji je u prošlom play-offu teško ozlijedio koljeno.