novosti prije belgije

Težak udarac za englesku reprezentaciju; u klubovima su bijesni jer to skupo plaćaju

25.03.2024 u 12:28

Bionic
Reading

Čak tri igrača zbog ozljeda su napustila tabor engleske nogometne reprezentacije koju u utorak očekuje prijateljska utakmica protiv Belgije. Težak je to udarac za momčad koja želi daleko na Euru

Harry Maguire, Kyle Walker i Sam Johnstone napustili su reprezentaciju zbog ozljeda iz utakmice protiv Brazila i oporavak će nastaviti u svojim klubovima. Tako je Engleska jako skupo platila ovo okupljanje, a nema sumnje da su zbog ovakve situacije najviše pogođeni klubovi koji je igrače skupo plaćaju.

Maguire je osjetio bolove u nozi u 67. minuti utakmice protiv Brazila nakon čega je zamijenjen. Branič Manchester Uniteda tek nedavno se vratio nakon ozljede prepona, a u klubu i reprezentaciju strahuju od nove pauze. To bi bio velik udarac za United pred kraj sezone...

Osim Maguirea, postoji i zabrinutost oko Walkera, koji je odigrao samo prvih 20 minuta utakmice. Branič Manchester Cityja ima problema s tetivom. Kamp je napustio i rezervni golman Samuel Johnstone.

Aktualni europski doprvaci u susretu protiv Brazila, koji je slavio sa 1:0, nisu mogli računati niti na Bukayo Saku, Jacka Grealisha, Trenta Alexandera-Arnolda, te Harryja Kanea.

Za utakmicu protiv Belgije - koja je ujedno uigravanje za nadolazeći Euro - vraćaju se u sastav oporavljeni Jordan Henderson i Cole Palmer.

Bez imena na poleđini svojih dresova

Također treba reći kako će engleski nogometni reprezentativci igrati bez imena na poleđini svojih dresova tijekom drugog poluvremena spomenute utakmice protiv Belgije na stadionu Wembley. Razlog? Kako bi podigli svijest o simptomima Alzheimerove bolesti.

Imena će "nestati" s majica igrača kada se vrate na teren nakon poluvremena kako bi se pokazalo kako ljudi s demencijom mogu izgubiti dragocjena sjećanja, priopćila je engleska reprezentacija. Inicijativa je dio partnerstva FA-a i Društva za Alzheimerovu bolest.

'Nadamo se da, ne samo da ćemo potaknuti obožavatelje da doniraju za naše istraživanje rane dijagnoze, već i da podrže svoje najmilije jednako kao što podržavaju svoj nogometni tim', izjavila je Kate Lee, izvršna direktorica Društva za Alzheimerovu bolest.

  • +9
Manchester United - Everton, engleska liga, 9.3.2024. Izvor: Profimedia / Autor: Paul ELLIS / AFP / Profimedia