WENGEN

Težak udarac; Kostelić promašio vrata, Natko sjajan treći!

17.01.2014 u 11:42

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski skijaš, Ivica Kostelić, ove se sezone dosta muči s formom. No, kako mu je glavna preokupacija nastup na zimskim olimpijskim igrama u Sočiju, onda mu utrke svjetskog kupa mogu poslužiti kao ogledalo onoga što bi još trebao popraviti. Nažalost, na omiljenoj stazi u Wengenu napravio je grešku već u slalomskom nastupu te je ostao bez plasmana u super-kombinaciji

'Bijeli cirkus' ovog vikenda zaustavio se u švicarskom Wengenu. Omiljena je to stanica našeg Ivice Kostelića, koji je na ovom legendarnom skijalištu pobijedio još prije 12 godina, i od tada je skupio još tri slalomske i dvije superkombinacijske pobjede. A uz tih šest pobjeda, još je šest puta bio na pobjedničkom postolju, što znači da je danas mogao na njemu biti i po 13. put.

Nažalost, od toga neće biti ništa jer Ivica je nakon prvog prolaza na kojem je imao zaostatak od osam stotinki za Ligetyjem, 'haklao' vrata i ostao je bez plasmana.

Ipak, da ne bude sve tako crno, pobrinuo se drugi hrvatski predstavnik, Natko Zrnčić-Dim, koji je sa zaostatkom od 1.5 sekunde za vodećim Francuzom Pinturaultom na trećem mjesto. Između njih je Ligety s 28 stotinki boljim vremenom od Natka.

Drugi dio superkombinacija, a to će, zbog loših vremenskih uvjeta ovog puta biti spust, počinje u 14 sati.