francuska liga

Težak gostujući poraz Lyona, Duje Ćaleta-Car isključen

14.01.2024 u 19:31

Bionic
Reading

U susretu 18. kola francuskog nogometnog prvenstva Lyon je poražen na gostovanju od Le Havrea 3:1 završivši susret bez dva isključena igrače, među kojima je bio i hrvatski nogometaš Duje Ćaleta-Car

Sedmerostruki francuski prvak prekinuo je pobjednički niz od tri susreta izgubivši na gostovanju kod Le Havrea 3:1 potonuvši tako ponovo u opasnu zonu.

Lyon je pao na 16. mjesto koje vodi u dodatne kvalifikacije sa svega dva boda više od Clermonta na 17. mjestu, dok 'fenjeraš' Lorinet ima četiri boda manje.

Le Havre je poveo u 18. minuti golom Gautiera Llorica, a novi problemi za goste stigli su u 31. minuti kada je isključen Jake O'Brien. Sudac Gael Angoula je prvo pokazao žuti karton, međutim nakon poziva iz VAR sobe promijenio je odluku.

U 50. minuti domaćin je preko Emmanuela Sabbija stigao i do prednosti od dva gola. Alexandre Lacazette je 54. minuti vratio tračak nade gostima, no osam minuta kasnije Christopher Operi je zabio i treći gol za domaći sastav.

U sudačkoj nadoknadi Lyon je ostao bez još jednog igrača nakon što je isključen Duje Ćaleta-Car. Za Lyon nije nastupio Dejan Lovren jer je i on u zadnjem ligaškom susretu protiv Nantesa 'pocrvenio'. Le Havre se sada nalazi na 11. mjestu sa 22 boda.

U susretu 18. kola francuskog nogometnog prvenstva Brest je pobijedio Montpellier 2:0 skočivši na treće mjesto Le Championnata.

Golove za Brest zabili su Hugo Magnetti (48) i Jerem,y Le Douaron (90+2).

Tri boda je osvojio i Clermont koji je na gostovanju porazio Nantes 2:1.

Shamar Nicholson je doveo goste u vodstvo u 29. minuti, izjednačio je Florent Mollet u 47., a važnu pobjedu gostima donio je Jim Allevinah u 89. minuti. Nantes je od 74. minute igrao bez isključenog Beniea Traorea.

Toulouse je golom Vincenta Sierra iz kaznenog udarca u 12. minuti pobijedio Metz 1:0.

U prvom nedjeljnom susretu Lille je pobijedio Lorient 3:0 upisavši prvi ligašku pobjedu u zadnja četiri kola.

Nogometaši Lille prekinuli su niz od tri kola bez pobjede nakon što su u susretu 18. kola Le Championnata porazili Lorinet sa 3:0.

Domaćin je poveo u 37. minuti golom Jonathana Davida, a pobjedu je potvrdio s dva gola u zadnjim minutama. Remy Cabella je u 90. minuti zabio za 2-0, dok je Edon Zhegrova u trećoj minuti nadoknade postavio konačnih 3:0.

Na ljestvici vodi PSG s 40 bodova i susretom manje, Nica je druga s 35 bodova, a Brest im bod manje na trećoj poziciji.

Standings provided by Sofascore