OŠTRA KRITIKA

Teško ozlijeđena skijaška heroina ima poruku za odgovorne!

16.02.2016 u 10:19

Bionic
Reading

Nakon što je cijelu sezonu morala propustiti zbog ozljede koljena, Anna Fenninger priznaje da je razmišljala o završetku karijere te poziva na odgovornost čelnike FIS-a jer ignoriraju mišljenje samih skijaša...

Dvostruka osvajačica Velikog kristalnog globusa ove sezone nije imala priliku braniti svoje titule nakon teškog pada pri kojem je ozlijedila koljeno, a bol je bila takva da je čak razmišljala o završetku karijere.

'Nakon što sam čula prvu dijagnozu, da je potrgana patelarna tetiva, pomislila sam da je to kraj. Nisam bila spreman nastaviti s tom boli,' izjavila je Anna Fenninger za Servus TV koja sada ipak s više optimizma gleda na borbu za oporavak:

'Cilj mi je biti u stanju skijati do kolovoza i zasad sve ide po planu.'

Ove sezone ponovo smo imali čitav niz teških ozljeda, uključujući i onu Aksela Lunda Svindala u Kitzbühelu koji je dotad bio vodeći u ukupnom poretku.

'Nije problem samo u opremi, nego i u drugim faktorima. Međutim, nas skijaše se ništa ne pita. FIS bi trebao razgovarati sa svojim sportašima,' upozorila je 26-godišnja šampionka čelnike sporta na greške koje je davnih dana Ivica Kostelić dijagnosticirao.