Vida mu je kapetan

Tepali su mu da je bosanski Modrić, Barca ga je platila 60 milijuna eura, a sada su ga poslali u Tursku gdje mu i plaćaju dio plaće samo da ga se riješe

03.09.2021 u 11:07

Bionic
Reading

Miralem Pjanić je napustio Barcelonu i otišao na posudbu u Bešiktaš gdje će mu kapetan biti Domagoj Vida

Bosanskohercegovački nogometaš Miralem Pjanić (31) i službeno je postao igrač turskog Bešiktaša.

Kako je potvrđeno u četvrtak navečer na službenoj stranici tog kluba Pjanić će u turskom klubu igrati na jednogodišnjoj posudbi uz plaću od dva milijuna i 750.000 eura za tu sezonu, dok će ostatak plaće i dalje nadoknađivati Barcelona (ukupno 8,5 milijuna eura). Iskusni bosanskohercegovački veznjak Barcelonu napušta točno godinu dana nakon što je u transferu vrijednom 60 milijuna eura iz Juventusa stigao u katalonski klub.

Međutim, trener Barce Ronald Koeman je ponajboljeg nogometaša Bosne i Hercegovine eliminirao iz početne postave te je Pjanić odigrao svega 30 utakmica što je i bio glavni razlog za njegov transfer u Tursku.

Pjanić je izazvao veliko oduševljenje navijača Bešiktaša po dolasku u glavni grad Turske. Pred njim je novi izazov, braniti će titulu prvaka Turske, a s Bešiktašom će igrati i Ligu prvaka. Rivali u grupi C bit će Sporting Lisabon (Portugal), Borussia Dortmund (Njemačka) i Ajax (Nizozemska).