javili su se iz francuske

Tek što je sletio u Beograd, Novaka Đokovića dočekale su nove loše vijesti; i to one koje profesionalne sportaše najviše bole

17.01.2022 u 19:16

Bionic
Reading

Dan nakon što je odlučeno da prvi tenisač svijeta Novak Đoković mora napustiti Australiju jer nije cijepljen, francuska je vlada objavila da COVID potvrda neće biti obavezna samo za amaterske i profesionalne sportaše u Francuskoj, nego i za strane sportaše koji dolaze na natjecanja u Francusku. Prema tome, ako se neće cijepiti, Đoković neće moći igrati niti na Roland Garrosu

'Zakon o potvrdi o cijepljenju će se odnositi na sve koji su gledatelji ili profesionalni sportaši. I to do daljnjega. Što se tiče Roland Garrosa, on je u svibnju. Situacija bi se mogla promijeniti do tada i mi se nadamo da će biti povoljnija. Vidjet ćemo, ali očito nema izuzetaka', objavilo je francusko ministarstvo sporta.

No, slična situacija je i u Engleskoj i Sjedinjenim Američkim Državama tako da, ako ne dođe do smirivanja pandemije, Đoković najvjerojatnije neće moći sudjelovati niti na jednom Grand Slamu.

Ipak, nije to jedini problem za najboljeg tenisača svijeta. Naime, čini se da su sponzori već počeli okretati leđa Đokoviću.

Prvi koji se javio je francuski proizvođač sportske opreme Lacoste koji namjerava ispitati cijeli slučaj.

'Što je prije moguće, stupit ćemo u kontakt s Đokovićem kako bismo analizirali događaje koji su pratili njegov boravak u Australiji', naveli su Francuzi.

Ne isključuje se mogućnost da dođe i do prijevremenom raskida ugovora koji traje do kraja 2022. godine.

Đoković i Lacoste su 2017. godine potpisali petogodišnji ugovor vrijedan 8,2 milijuna eura po sezoni, što znači da bi srpski tenisač mogao ostati bez tog iznosa.