ovo će teško odbiti

Tek je preuzeo Osijek, a već mu stiže ponuda koja 'izbija iz cipela'; Nenad Bjelica mogao bi već ove zime otići iz kluba i preuzeti prestižnu reprezentaciju

19.01.2021 u 15:11

Bionic
Reading

Poljski nogometni savez Nenada Bjelicu želi za novog izbornika nakon što je Jerzy Brzeczek dobio otkaz

Nenad Bjelica se vraća u Hrvatsku iz Austrije gdje je bio zbog neodgodivih privatnih obaveza. Hrvatskom stručnjaku je tamo obitelj pa je on konstantno na relaciji Hrvatska - Austrija, a to bi se uskoro moglo i promijeniti. I ne, neće se Bjelica s obitelji preseliti iz Austrije, već bi mogao napustiti klupu Osijeka.

Prema pisanju poljskih medija, tamošnji nogometni savez upravo hrvatskog stručnjaka vidi kao novog izbornika svoje reprezentacije. Dosadašnji izbornik Jerzy Brzeczek je dobio otkaz, a Poljaci pišu kako je to bila odluka samo jednog čovjeka, a to je predsjednik Saveza i jedan od najboljih poljskih igrača svih vremena Zbigniew Boniek.

Nitko nije mogao naslutiti da će Boniek smijeniti Brzeczeka. O smjeni nisu ništa znali ni potpredsjednik Saveza, ni kapetan Robert Lewndowski pa su svi ostali pomalo u šoku. Brzeczek je Poljsku osveo na Euro, ali Boniek nije bio sretan s načinom na koji reprezentacija igra, a sada već bivši izbornik je bio na meti kritika medija i navijača.

'Opravdani potez koji budi nadu', komentirao je legendarni Jerzy Dudek smjenu dosadašnjeg izbornika i tako najbolje opisao što su svi mislili o njemu na toj funkciji.

Poljaci mu već traže zamjenu, a izgleda da su ju pronašli u Nenadu Bjelici.

'Znakovito je da je Boniek prije samo nekoliko dana kontaktirao bivšeg trenera Lecha iz Poznana, Nenada Bjelicu', piše Sport.tvp.pl.

'Svaki trener sanja da bude izbornik neke jake nacionalne selekcije. Da, zvao me Boniek i pitao koliko mi traje ugovor s Osijekom. Očito je neki talijanski klub pitao za mene. Pričao mi je o situaciji u poljskoj reprezentaciji, ciljevima i slično. Sa svime sam višemanje već upoznat. Spomenuo mi je da Poljska nije igrala dobro u zadnje vrijeme i da je pritisak velik. Sve to dobro znam', rekao je Bjelica nedavno za TVP3 pa dodao:

'Poljska ima puno dobrih mladih igrača, a mnoge od njih poznajem. Neke sam trenirao u Lechu. No, u ovom trenutku nisam zainteresiran. Vezan sam za Osijek s kojim imam ugovor još dvije i pol godine. No, možda se ta opcija otvori u budućnosti', poručio je Bjelica.

Ipak, te riječi trenera Osijeka su od petka i tada je Brzeczek još bio izbornik sa nominalnom podrškom Bonieka i Saveza pa nije isključeno da se sada stvari okrenu. Poljaci pišu kako njihov Savez na čelu s Boniekom neće lako odustati od Bjelice pa našem treneru i njegovom Osijeku sigurno neće biti lako u danima koji slijede.

Pogledajte još jednom najbolje golove 16. kola HT Prve lige.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.