RUKOMETAŠICE 'LETE'

Tatari: Nema straha, Hrvatska može do medalje

04.08.2012 u 07:58

Bionic
Reading

Pobijedili smo jednu od najboljih ekipa na svijetu, kazao je nakon pobjede nad Crnogorkama izbornik naših rukometašica Vladimir Canjuga.

Hrvatske rukometašice slavile su u susretu 4. kola skupine A protiv Crne Gore sa 27:26 i osigurala jedno od prva dva mjesta u skupini.

'Igrali smo odličnu obranu, ta obrana nam je donijela povijesnu, prvu pobjedu nad Ruskinjama, a obrana nam je sada omogućila i trijumf nad Crnom Gorom, koja je vrhunska ekipa. Čak 90 posto te reprezentacije sačinjavaju igračice iz europskog prvaka Budućnosti. Na vrijeme smo promijenili vratarku, a Grubišić je danas bila odlična. Obranila je nekoliko važnih šuteva. Pobjeda protiv Rusije nam je dala samopouzdanje,' kazao je izbornik Canjuga.

Hrvatsku je predvodila Andrea Penezić s devet golova, dok su Lidija Horvat i Miranda Tatari dodale po pet. Bojana Popović je sa 10 golova predvodila Crnu Goru.

Andrea Penezić je izgubila šuterski dvoboj s najvećom crnogorskom zvijezdom Bojanom Popović, ali je Andrea na kraju utakmice imala puno više razloga za slavlje.

'Ma, uopće me ne zanima dvoboj sa Popović, glavno da smo mi ubilježili treću pobjedu. Bile smo puno smirenije u samoj završnici i zato smo dobile jednu ekipu koja spada u sam svjetski vrh. Sada se možemo spremati za četvrtfinale,' kazala je Penezić, dok je Miranda Tatari odigrala još jednu dobru utakmicu.

'Željeli smo pobijediti Crnogorke, jer su zbilja dobra ekipa. Prije Olimpijskih igara bi, gledajući ždrijeb, kazale samo ne Rusija i Crna Gora, a u Londonu smo pobijedili obje ekipe. Sada se ne bojimo nikoga, želimo medalju, pa zašto ne i zlato,' kazala je Tatari.