HOĆE LI IZDRŽATI?

Svi zabrinuti za bolesnu šampionku: Ovo ne bih poželjela nikome!

30.08.2016 u 10:23

Bionic
Reading

Marion Bartoli stigla je u New York kako bi kao stručna komentatorica pratila US Open, nakon što je četiri tjedna provela u bolnici boreći se protiv opasne bakterije zbog koje je potpuno izgubila tjelesnu masu. Mnogi se pitaju hoće li fizički izdržati taj posao...

Bivša osvajačica Wimbledona povukla se iz profesionalnog tenisa, a ove godine vodi svoju najtežu bitku. Marion Bartoli pokupila je tijekom jednog leta u Indiju misterioznu bakteriju zbog koje je potpuno izgubila tjelesnu masu i imala još niz tegoba te neugodnih reakcija tijela.

Francuskinja se u jednom trenutku borila za život jer više nije mogla konzumirati hranu, ali nakon četiri tjedna provedena u bolnici iznenađujuće se pojavila u New Yorku gdje će pokušati raditi kao stručna komentatorica.

'Odmor mi neće pomoći da se izliječim. Ako ne uništimo tu bakteriju, svejedno je ležim li u krevetu ili radim u New Yorku. No, tisuću puta se bolje osjećam dok sam aktivna', izjavila je Marion Bartoli i opisala ono što je prošla:

'to je poput pakla, ne bih to poželjela nikome. Bakterija je originalno bila u želucu, a sada je u crijevima. Sad sam izašla treći put iz bolnice i počinjem se oporavljati. Dobila sam infuziju i proveli smo intubaciju jer je došlo do toga da više nisam mogla jesti. Liječnici traže od mene da unesem tri tisuće kalorija dnevno, ali to nije jednostavno. Sad sam na antibioticima i nadam se da će uspjeti uništiti bakteriju. Moramo vidjeti kako će se to razvijati'.

Mnogi su ipak zabrinuti za Bartoli i radije bi je vidjeli kako se odmara, ali ona ne želi ni čuti.

'Osigurala sam si hranu koju mogu jesti i sigurna sam da neću imati temperaturu preko 40 stupnjeva dok budem komentirala. Sretna sam što sam ovdje i puno mi je ljepše nego u krevetu', uvjerava javnost tenisačica koja je svoj najveći trijumf doživjela u Londonu 2013. godine.