MEČ ZA SVA VREMENA

Svi su u šoku nakon krvavog okršaja Hunta i 'Bigfoota'

07.12.2013 u 11:37

Bionic
Reading

UFC Fight Night 33 u Brisbaneu u Australiji definitivno je oduševio sve svoje gledatelje, a pogotovo one koji su borbe pratili uživo u dvorani, bez obzira što je glavni meč večeri završio bez pobjednika.

Mark Hunt i Antonio 'Bigfoot' Silva nisu uspjeli uvjeriti suce da su upravo oni zaslužili pobjedu, iako je nešto malo bliže tome ipak bio Hunt. U zaista odličnoj borbi koje će definitivno ostati ubilježena kao jedna od najboljih ove godine, barem kad je u pitanju teška kategorija, oba borca primila su stvarno ogroman broj udaraca.

Reakcije na Bigfoot - Hunt

Dana White: Obojica će dobiti nagradu za najbolji meč večeri i bonus za pobjedu, a možda im kupim i privatni otok! Najbolesniji teškaški meč svih vremena!!! Nikad nisam bio tako sretan nakon jedne neriješene borbe!
Hector Lombard: Jebote, je li ovaj meč za stvarno?!
Roy Nelson: Glavni meč je odličan, čak vičem na TV!
Stipe Miočić: Smiješak na mom licu nakon ove borbe će ostati barem tjedan dana.
Kenny Florian: Ovo je bila fantastična borba! Hunt i Bigfoot su životinje!!
Vinny Magalhaes: Dana, zakaži njihovu borbu ponovno za godinu dana! Ako ne, onda ću morati gledati snimku barem deset puta!
Ian McCall: Definitivno jedan od najboljih mečeva teškaša svih vremena!

Bigfoot je fascinirao MMA fanove čvrstoćom svoje brade, malo tko bi podnio s takvom lakoćom Huntove udarce kao što je on, a njih je zaista bilo. No, nije ni Brazilac ostao dužan, Huntu će također trebati neko vrijeme da mu zacijele sve ozljede.
U konačnici suci su većinskom odlukom borbu opravdano proglasili neriješeno. Jedan sudac meč je bodovao s 48-47 za Hunta, no ostala dva dala su 47-47.

Dana White najavio je da bi Mauricio 'Shogun' Rua mogao nakon ove borbe završiti karijeru ako izgubi, ali to nije ipak ni približno bio slučaj, Shogun je bio iznimno uvjerljiv. Slavio je već u prvoj rundi i nokautirao je Jamesa Te Hunu nakon svega jedne minute borbe,' piše fightsite.hr

Australski Hrvat Anthony Perosh poražen je jednoglasnom sudačkom odlukom, a da je Ryan Bader zaista bio uvjerljiv tijekom velikog dijela borbe potvrđuje i podatak da je jedan sudac čak bodovao meč u njegovu korist s 30-26, što nije baš čest slučaj.

Miljenik hrvatske borilačke scene, Pat Barry, doživio je novi poraz. Soa Palelei, koji je ujedno bio i znatno teži, što je pokazalo vaganje dan prije nastupa, slavio je tehničkim nokautom nakon samo dvije minute. Pat je pokušao protivnika završiti kimurom, nije uspio, a nakon toga primio je veći broj udaraca u parteru, pa je sudac morao reagirati.

UFC Fight Night 33:
Mark Hunt vs. Antonio “Bigfoot” Silva - neriješeno većinskom odlukom
Mauricio “Shogun” Rua def. James Te Huna - KO (R1 1:03)
Ryan Bader def. Anthony Perosh - jednoglasna sudačka odluka
Soa Palelei def. Pat Barry - KO (R1 2:09)
Clint Hester def. Dylan Andrews - TKO (R2 5:00)
Bethe Correia def. Julie Kedzie - podijeljena sudačka odluka
Takeya Mizugaki def. Nam Phan - jednoglasna sudačka odluka
Caio Magalhaes def. Nick Ring - jednoglasna sudačka odluka
Justin Scoggins def. Richie Vaculik - TKO (R1 4:43)
Krzysztof Jotko def. Bruno Santos - jednoglasna sudačka odluka
Alex Garcia def. Ben Wall - KO (R1 0:43)