čvrst je on momak

Svi su se zabrinuli kad je Smalling 'preuredio' Lea Messija; iz Barcelone su sada objavili detalje njegove ozljede

12.04.2019 u 06:38

Bionic
Reading

Chris Smalling sigurno nije 'baletan', dapače, stoper je koji na svakoj utakmici vodi najteže bitke s protivničkim napadačima. A protiv Barcelone ga je zapao najteži mogući zadatak, da pazi na Lea Messija. U stvari je Smalling svoj posao odradio sjajno, nije da se Leo naigrao protiv Uniteda, a uz sve to ga je Smalling stigao malo i 'preurediti'...

Svi su na klupi Barcelone pretrnuli u trenutku kad je Leo Messi krenuo na skok u borbi za jednu nevažnu loptu na sredini terena. Jer, s njim se u zrak vinuo njegov čuvar Chris Smalling. Pratio ga je stoper Uniteda u stopu, kao sjenka, a u tom duelu ga je - dojam je stvarno nehotice - zahvatio rukom po licu.

Djelovalo je kao slabiji udarac, ali kad je Messi nakon doskoka pao na travnjak, a posebno kad je potekla krv... Nikome nije bilo svejedno. Čak ni Smallingu koji se došao ispričati jer ipak se sve dogodilo u žaru borbe.

Odmah je bilo jasno kako je Messi dobio udarac u nos i lijevo oko, izgledalo je poprilično grdo, ali Barcelonini liječnici uspjeli su ga 'pokrpati' te se Argentinac vratio u igru do kraja utakmice. Mala utjeha mu je to da je Barca na Old Traffordu slavila 1:0 i u uzvratu je pred svojim navijačima veliki favorit.

  • +8
Manchester United - Barcelona, 1. utakmica četvrtfinala Lige prvaka, 2018/19. Izvor: Pixsell / Autor: Nick Potts/Press Association/PIXSELL

No, svi su u Barcinim redovima strahovali i pitali se u kakvom je Messi u stvari stanju. Što ako je ozljeda teža? Što ako je nešto slomljeno?

Odmah po povratku u Barcelonu Leo Messi je završio na detaljnim pretragama i snimanju, neizvjesnost je trajala cijeli četvrtak jer iz kluba nitko nije želio komentirati njegovo zdravstveno stanje dok liječnička ekipa ne odradi sav posao i dovrši pregled argentinskog velemajstora.

Na kraju se sve svelo na to kako liječnici tvrde da nema razloga za brigu. Ozljede nisu ozbiljnije, ništa nije slomljeno, a razbijeni nos i ogrebani očni kapak za nekoliko će dana biti u najboljem redu. Sad je i definitivno sigurno da će Leo Messi biti spreman za uzvratnu utakmicu koja se na Nou Campu igra u utorak 16. travnja.

Predostrožnosti radi Leo Messi bi mogao propustiti subotnje gostovanje Barcelone kod Huesce, ali iz kluba još nisu objavili kakva je odluka liječničke komisije i samog trenera Valverdea.