kvalifikacije za ligu prvaka

Sve tri pobjede domaćina; Čolak bolji Kahline, Young Boysi slavili su u golijadi iako su više od sat vremena igrali s igračem manje

18.08.2021 u 23:22

Bionic
Reading

Sva tri domaćina ostvarili su pobjede u prvim utakmicama doigravanja za Ligu prvaka, koje su odigrane u srijedu...

Švedski Malmö je 2:0 svladao bugarski Ludogorec za koji je branio hrvatski golman Kristijan Kahlina, ali je bio nemoćan kod oba gola. Prvi je zabio srpski veznjak Veljko Brimančević u 26. minuti, a dva gola prednosti Šveđanima donio je norveški napadač Jo Inge Berget u 61. minuti.

Hrvatski napadač Antonio Mirko Čolak je odigrao cijelu utakmicu za Malmö.

Young Boys je u Bernu svladao mađarski Ferencvaros 3:2, iako je od 25. minute imao igrača manje, zbog isključeja Heftija. Bilo je to pri rezultatu 1:1, kad je dosuđen kazneni udarac za Mađare, ali ga Myrto Uzuni nije uspio realizirati.

Poveli su gosti preko Bolija u 14. minuti, a već u 16. minuti je izjednačio Elia. Sierro je u 40. minuti pogodio za 2:1, a Garcia u 65. minuti za 3:1. Konačnih 3:2 postavio je svojim drugim golom Franck Boli. Hrvatski napadač Roko Baturina ostao je na klupi za pričuve Ferencvarosa.

Benfica je u Lisabonu svladala PSV 2:1. Rafa Silva je doveo domaću momčad u vodstvo u 10. minuti. Weigl je u 40. minuti udvostručio Benficinu prednost. Gakpo je u 51. minuti postigao gol koji PSV ostavlja s dobrim izgledima u uzvratu.