BEZ IMALO SRAMA

Suigrač Domagoja Duvnjaka i najbolji golman na svijetu otkrio kakav hendikep ima

08.04.2023 u 12:59

Bionic
Reading

Svjetski i europski prvak, olimpijski pobjednik i osvajač mnogih klupskih trofeja, danski rukometni golman Niklas Landin (34), otkrio je njemačkim novinarima s kakvim hendikepom živi

U najavi nedjeljnog okršaja u njemačkom prvenstvu protiv Magdeburga, Danac Niklas Landin Jacobsen dao je intervju za Bild.de, te otkrio kako je kao malo dijete prebolio meningitis, ali da od tog događaja ne čuje na jedno uho.

Ipak, to mu ne smeta i smatra da mu je čak pomoglo kako bi bio još bolji.

'Ne, to mi ne smeta. Ne znam za drugačije i mislim da su moja druga čula više razvijena. Nekad sam bio najbolji u pamćenju jer sam bio dobar u memoriranju slika. Osim toga, tješim se, to što ne čujem možda i nije toliko loše, jer pola vremena ne čujem našeg trenera Filipa Jichu i onda se mogu bolje koncentrirati na samog sebe', sa smiješkom na licu rekao sjajni danski golman, suigrač našeg Domagoja Duvnjaka u Kielu.

Objasnio je i kako je postao golman, te da u toj ulozi ima prednost.

'Stao sam na gol jer u mojoj ekipi nije bilo golmana. Kasnije, kad sam imao deset ili dvanaest godina, povremeno sam razmišljao: Zašto zapravo nisam postao igrač na terenu? Postizanje golova je također lijepo, ali na kraju sam se uvijek najugodnije osjećao na golu. Ja sam golman dušom i tijelom. Na svojoj poziciji mogu odlučivati ​​utakmice. Osim toga, kao golman imam veliku prednost - na terenu sam puno duže', zaključio je Landin.