NAJSLAĐE POBJEDE

Sudar Slavena i Varaždina odlučila golčina, jedan trenutak inspiracije bio je dovoljan

06.04.2024 u 21:04

Bionic
Reading

Tri gostujuća boda osvojili su nogometaši Varaždina u subotnjem susretu 29. kola SuperSport HNL-a, svladali su u Koprivnici Slaven Belupo s minimalnih 1-0 (0-0)

Pogodak vrijedan tri boda postigao je Marko Dabro u 52. minuti, a to je ujedno označilo već šesti ligaški poraz Slaven Belupa u nizu. U posljednjih osam prvenstvenih utakmica klub iz Koprivnice ima tek jedan remi i sedam poraza.

Varaždin je ostao sedmi na ljestvici te ima 33 boda, dok je Slaven Belupo i dalje pretposljednji s 27 bodova. Ujedno je Varaždin ostvario prvu, povijesnu prvoligašku pobjedu u Koprivnici.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Malo toga kvalitetnog se moglo vidjeti tijekom prvog poluvremena u Koprivnici, ali i kroz cijeli susret. Igrači obje momčadi su se silno mučili na teškom travnjaku što je bio uzrok slabije igre.

Prvu šansu domaćin je imao u devetoj minuti kada je zaprijetio Štrkalj, dok je isti igrač u 22. minuti mogao postati strijelac, ali je vrlo dobro reagirao gostujući vratar Zelenika.

  • +28
29. kolo SuperSport HNL-a, Slaven Belupo - Varaždin Izvor: Pixsell / Autor: Damir Spehar/PIXSELL

Prvu pravu šansu Varaždin je imao u 29. minuti kada je Postonjski pucao pored vratnice, dok je u samom smiraju prvog dijela pokušao i Mitrovski za goste, ali na odmor se otišlo bez pogodaka.

Drugi dio počeo je šansom Varaždina, ali je nakon ubačaja Šege loše reagirao Dabro. Isti igrač sve je ispravio samo nekoliko trenutaka kasnije. Lijevom nogom Dabro je zakucao loptu u gostujuću mrežu za vodstvo svoje momčadi 1-0, što je kasnije se pokazalo bio i konačan rezultat.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Sve do kraja Slaven Belupo je sramežljivo tražio izjednačenje, ali nije stvorio ni jednu pravu priliku pa su gosti proslavili veliku pobjedu.

Više saznajte na SofaScore OVDJE

Standings provided by Sofascore