MOMČAD ZA PRVAKA

Stoudemire dobio otkaz u Knicksima; u Dallasu ga čekaju

18.02.2015 u 16:05

Bionic
Reading

Zadnji rok za zamjenu NBA igrača, koji tradicionalno završava nekoliko dana nakon All-Star vikenda, još nije završen ali se već sada može reći kako je Dallas odlučio posložiti momčad koja opet može do kraja. Dirku Nowitzkom u reketu se uskoro pridružuje Amar'e Stoudemire koji je dobio otkaz u New York Knicksima

Kako piše portal nbacro.comAmar'e Stoudemire je izgleda odlučio. Sada već bivši igrač New Yorka će, prema pisanju portala Real GM, karijeru nastaviti u Dallas Mavericsima. Nakon što je izašao iz svojeg ugovora s Knicksima, 32-godišnji krilni centar je želio karijeru nastaviti u klubu koji će se boriti za naslov, i izabrao je Dallas.

Nekoliko je momčadi bilo zainteresirano za njegove usluge, a među njima su bili i Clippersi, Sunsi i Spursi. Stoudemire je navodno ipak izabrao Dallas te će potpisati jednogodišnji ugovor za veteraski minimalac, a ne može potvrditi odluku sve do srijede kada će službeno izaći iz ugovora s Knicksima.

'Bit ću vječno zahvalan što sam mogao pozitivno doprinijeti na terenu i zajednici', rekao je Amar'e nakon što je postalo jasno da napušta New York.

'Iako odlazim teška srca, želim organizaciji sreću. Jednom Knick, uvijek Knick', dodao je drugi najbolje plaćeni igrač ove sezone s plaćom od 23,4 milijuna dolara.

Pozitivno je o Stoudemireu govorio i Carmelo Anthony, koji je vijest o njegovom odlasku saznao nakon All-Star utakmice u nedjelju.

'Amare je donio New Yorku što mu je nedostajalo i trebalo mu je dugo vremena. Kada je on došao, donio je natrag uzbuđenje zbog košarke u New York. Postojala je nada kada se vratio natrag. Ljudi su ponovno počeli vjerovati. On je bio glavni razlog toga kada je prvi put došao u Knickse', izjavio je te zaključio: 'Želi igrati za momčad koja će se boriti za naslov. Mislim da mu nitko ne može to oduzeti.'

Stoudemire je u Knickse došao iz Phoenixa 2010. godine kada je potpisao petogodišnji ugovor vrijedan 100 milijuna dolara. U prvoj je sezoni odigrao 78 utakmica i prosječno ubaciovao 25.3 poena po utakmici, uz 8.2 skokova. To mu je bila i posljednja sezona u karijeri u kojoj je zabijao više od 20, a nakon prve sezone kreću problemi s ozljedama, gubio je sve više svoju eksplozivnost i više vremena provodio u bolnicama na terapijama nego na parketu. Ove je sezone odigrao 36 utakmica, i prosječno imao 12 poena, uz 6.8 skokova.

Dallas će ovim dolaskom ojačati klupu na visokim pozicijama koja je oslabljena još od dolaska Rajona Ronda kada je iz Mavericsa u suprotnom smjeru otišao Brandan Wright. Stoud će se za minute boriti protiv veterana Charliea Villanueve i 24-godišnjeg Grega Smitha. Iako je daleko od svojih najboljih dana, Stoudemire momčadi Ricka Carlislea može i dalje ponuditi kvalitetnih 20-ak minuta.