Poraz Arsenala

Što se događa s Petrom Čechom? Zbog ovog poteza zamalo je postao predmet sprdnje

13.08.2018 u 12:21

Bionic
Reading

Legendarni golman Petr Čech zamalo je, na utakmici Arsenal-Manchester City, postao strijelac autogola kakav se rijetko viđa

Na utakmici prvog kola engleskog Premiershipa, pred gotovo 60 tisuća gledatelja, Arsenal je pred svojim navijačima poražen od Manchester Cityja 2:0. Naravno, navijači pruženom igrom Özila, Aubameyanga, Xhake, Mkhitaryana i ostalih nikako ne mogu biti zadovoljni, a na otvaranju sezone zamalo je vijest dana postao 36-golman golman Petr Čech koji je svojim potezom neke nasmijao do suza.

Naime, osim što je primio dva gola, Petr Čech je zamalo postigao atraktivan autogol kada je pri pokušaju dodavanja lopte slobodnom suigraču, na povratnu loptu s ruba kaznenog prostora, loše reagirao i promašio je svoj gol za desetak centimetara. Kako se kaže, imao je više sreće nego pameti.

Da je kojim slučajem Čech samome sebi zabio gol nema sumnje kako bi postao predmet sprdnje u Engleskoj. I ne samo to, nego bi mu taj trenutak obilježio uspješnu karijeru u kojoj je praktički osvojio sve što se može.

Nakon ovako loše reakcije i dva primljena gola postoji velika šansa da na sljedećoj utakmici na gol 26-godišnji njemački nogometaš Bernd Leno koji je stigao iz Bayer Leverkusena.

  • +15
Petr Čech, češki golman Izvor: Pixsell / Autor: Profimedia