NE MIRIŠE NA DOBRO

Što se događa; je li na pomolu raskol u hrvatskoj atletici?

16.12.2016 u 17:22

Bionic
Reading

Na priopćenja u kojem su četiri atletska kluba - Dinamo Zrinjevac, Kvarner Rijeka, Slavonija-Žito Osijek i HAAK Mladost - optužili vodstvo Hrvatskog atletskog saveza (HAS) da ove godine nije iskoristio 38 % financijskih sredstava koja je HOO namijenio atletici odgovorio je AK Agram

Nešto nije u redu u sportu koji je Hrvatskoj donio čak tri olimpijske medalje s Igara u riju (zlata Sandre Perković i Sare Kolak te bronca Blanke Vlašić). Nakon priopćenja četiri naša atletska kluba na jednak način obratio se javnosti sada AK Agram čije priopćenje prenosimo u cijelosti.

'Jučer je u medijima na nizu portala i novina objavljen tekst koji je navodno obraćanje četiri atletska kluba: Dinamo Zrinjevac, Kvarner Rijeka, Slavonija-Žito Osijek i HAAK Mladost. U tekstu se navodi da se radi o najkvalitetnijim atletskim klubovima. Ne vjerujemo kako su kolege iz klubova taj tekst autorizirale jer se radi o neistinitom podatku.

Poredak klubova određuje se temeljem Pravilnika koji na deset varijabli koje uključuju i kvalitetu i kvantitetu, vrednuje klubove. On je izrađen u vrijeme kada su u vodećim strukturama Hrvatskog atletskog saveza prevladavali upravo čelni ljudi većine od četiri navedena kluba', stoji u priopćenju Agrama u kojoj se tvrdi da su jučerašnjom objavom umanjeni svi evidentni uspjesi atletičara AK Agram, ali i nekih drugih atletskih klubova (Zagreb-Ulix, ASK, Sloboda...) koji su mjerljivo po kvaliteti ispred nekih od navedena četiri kluba.

'Po podacima je razvidno kako je AK Agram najbolji klub 2013. i 2015., a 2011. , 2012. i 2014. je AK Agram bio drugoplasirani. Za 2016. poredak će biti utvrđen početkom 2017. Ako se pogleda tablica osvojenih medalja na prvenstvima Hrvatske, AK Agram je posljednjih pet godina uvjerljivo najuspješniji. Posebice u 2016. kada je osvojen rekordan broj medalja i ostvarene su pobjede na svim Kup natjecanja od kadeta do seniora u ženskoj i muškoj konkurenciji, što nikom do sada nije uspjelo u povijesti hrvatske atletike. Iza ovih rezultata, koji su atletskoj javnosti znani, stoji veliki i predan rad prvenstveno naših atletičara, ali i naših trenera i uprave kluba', piše na kraju priopćenja kojeg je potpisao predsjednik AK Agram Zoran Miliša.