WTA MIAMI

Stigla je do najvećeg trofeja u karijeri, ali s 30 godina odlučila je u 'mirovinu'

31.03.2024 u 14:33

Bionic
Reading

Amerikanka Danielle Collins pobjednica je WTA turnira tenisačica iz serije Masters 1000 u Miamiju, ona je do najvećeg uspjeh u karijeri stigla svladavši u finalu Kazahstanku Jelenu Ribakinu sa 7:5, 6:3 nakon dva sata igre.

Za 30-godišnju Collins, koja je upravo iz američke savezne države Floride, a koja je najavila završetak karijere na kraju ove godine, ovo je treći WTA naslov u karijeri, ali daleko najveći u karijeri jer je 2021. pobjeđivala u Palermu i San Joseu.

Usto je prije dvije godine stigla do finala Australian Opena u kojemu je izgubila od Ashleigh Barty.

S druge strane, 24-godišnja Ribakina je u Miamiju odigrala već svoj četvrti finale u 2024., no ostala je na dva naslova. Ukupno je u karijeri osvojila sedam naslova iz 18 finala, a najveći uspjeh joj je Wimbledon iz 2022.

'Znam da mnogo ljudi voli gledati kako igram, ali imam probleme sa zdravljem koji čine moji život izvan terena kompliciranim. Nadam se da će svi poštovati moju odluku jer je osobne prirode', poručila je Collins koja je postala najslabije rangirana osvajačica Mastersa u Miamiju.

Ona je do trofeja došla kao 53. tenisačica svijeta.

'Za mene je ovo kao da je san postao java. Prvi veliki naslov s 30 godina, velika podrška na svakom koraku... Nikada neću ovo zaboraviti', poručila je Collins koja je do sada u karijeri osvojila samo trofeje u Palermu i San Joseu.

FINALE:

Danielle Collins (SAD) - Jelena Ribakina (Kaz/4) 7:5, 6:3