STOJKOVIĆ IMA SAVJET

Srpski reprezentativac naglasio: Moramo se ugledati u Hrvate

07.05.2016 u 13:46

Bionic
Reading

Slavoljub Muslin novi je srpski izbornik koji će voditi Srbe u kvalifikacijama za SP 2018 nakon što je u četvrtak potpisao dvogodišnji ugovor.

Muslin (62) je naslijedio Radovana Ćurčića koji je podnio ostavku nakon što se Srbija nije plasirala na EURO.

Naravno, dok je njegovo imenovanje još aktualno, po pitanju momčadi i igre reprezentacije, oglasio se i vratar Vladimir Stojković, usporedivši Muslina s njegovim prethodnicima, Ilijom Petkovićem i Radomirom Antićem.

'Kada se osvrnem, sjetim se da smo na velika natjecanja išli sa Petkovićem, koji je volio tzv. 'beton organizaciju', i s Antićem, koji je također inzistirao na disciplini. Znam da je i Muslin takav i to je ono što nam treba', smatra Stojković.

Prema tome, Muslinov će zadatak biti i uozbiljiti igrače, a kada je u pitanju plasman na SP 2018. godine, Stojković ne sumnja u uspjeh. S tim u vezi, on je naveo primjer naše reprezentacije.

'Trebamo vratiti 'kemiju' u momčad. Vidite Hrvate. Zar oni igraju prelijep nogomet? Ne, imaju rezultate zbog želje za uspjehom koju pokazuju u nacionalnoj momčadi. A upravo to nama nedostaje...', zaključio je Stojković

Muslin je kao igrač igrao za Crvenu zvezdu, a trenersku karijeru je započeo francuskom Brestu 1989. a nakon toga je vodio Bordeaux, Lens, Levski, Lokeren, Lokomotiva Moskva, Anorthosis, Standard i Zvezdu.

Srbija će u kvalifikacijama za SP 2018 igrati u skupini D s Walesom, Austrijom, Irskom, Moldavijom i Gruzijom.