još ako je iskreno...

Srpski mediji priznali su slabosti svoje reprezentacije, a usput rekli što misle i o Horvatovoj Hrvatskoj

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 18.01.2022 09:19
  • Objavljeno 18.01.2022 u 07:28
Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija s dvije pobjede, nad Srbijom i Ukrajinom, te jednim porazom (od Francuske), prošla je u drugi krug Europskog prvenstva. Bilo je bojazni hoće li Francuzi u svojoj zadnjoj utakmici 'ići punim gasom' ili će dopustiti da im se dogodi kiks kao protiv Portugala u kvalifikacijama za Olimpijske igre, kada je Portugal u posljednjoj sekundi zabio gol i izbacio Hrvatsku

Aktualni olimpijski pobjednici Francuzi nisu dopustili nikakvo iznenađenje i u dvoboju 3. kola skupine C Europskog prvenstva u Szegedu pobijedili su Srbiju 29:25 pa uz Francusku dalje ide Hrvatska.

Hrvatski rukometaši okončali su natjecanje u skupini s dvije pobjede (Ukrajina, Srbija) i jednim porazom (Francuska), no sve do francusko-srpskog ogleda bilo je upitno hoće li to biti dovoljno za nastavak natjecanja.

Svaka pobjeda Francuske ili remi vodili su Hrvatsku u drugi krug s drugog mjesta u grupi. No da je Srbija iznenadila Francusku, zatvorio bi se krug tri momčadi s po četiri boda i odlučivala bi međusobna gol razlika u tom krugu. Francuska je Hrvatsku pobijedila s +5, a Hrvatska Srbiju s +3. Dakle Hrvatsku bi s turnira izbacila svaka pobjeda Srbije između dva i šest razlike.

Francuzi nisu dozvolili nikakvo iznenađenje. Odabranici Guillaumea Gillea već su na poluvremenu vodili 16:7, a u nastavku susreta mirno su odradili posao i na koncu pobijedili 29:25.

Naravno, Hrvatska je velik posao odradila kada je u drugom kolu pobijedila Srbiju 23:20, dok su se naši istočni susjedi tješili kako je to bila tek utakmica za zaborav, odnosno da će protiv Francuza ipak moći postići čudo.

No od prve sekunde sve je bilo jasno. Kako igračima, tako i navijačima u Szegedu, ali i novinarima koji su ovako popratili taj dvoboj.

Kurir.rs ovako piše u svom tekstu:

'Srbija je tako završila sudjelovanje poslije prve faze. Treba naglasiti da je Srbija bila oslabljena, bez nekoliko igrača koji su bili odsutni zbog ozljeda i korone. Srpska reprezentacija nije imala ni sreće u ždrijebu jer u grupi igrala protiv dvije rukometne velesile kakve su Francuska i Hrvatska.'

  • +58
Hrvatska - Srbija, rukomet Europsko prvenstvo, 15.1.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Korektni su bili i s portala B92.

'Jasno je svima bilo da je finale bilo protiv Hrvatske i ono je izgubljeno, ali u meču protiv Francuske očekivalo se da će Srbija makar pružiti veći otpor, približan onom iz kvalifikacija, kada su ostvareni pobjeda i remi.'

'Naravno da smo očekivali tešku utakmicu. Zadnje dvije utakmice smo izgubili i igrali neriješeno. Znali smo da je utakmica bila bitna za Srbiju, ali mi smo bili motivirani kako bismo u sljedeću grupu ušli s dva boda. Prvo poluvrijeme smo odlično odigrali, naročito u obrani. Dobro smo igrali polukontre, tu smo napravili razliku. Drugo poluvrijeme smo malo pali, ali možemo biti zadovoljni jer je Srbija dobra ekipa', rekao je za B92 Nikola Karabatić, a onda i otkrio koga smatra glavnim favoritom turnira. Naravno, misli na Dance.

'Za mene su oni i dalje favoriti. Ne fali im nitko, a vraća im se Lauge. Nama fale barem tri, četiri važna igrača. Uspjeli smo s drugom postavom nastaviti ritam s Olimpijskih igara. Ali mislim da su Danci favoriti.'

  • +16
Francuska - Srbija, 3. kolo rukometnog Eura, 2022. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal