BIVŠI ŠARIĆEV UČITELJ

Srpska legenda ne posustaje; žele ga umjesto nervoznog Slovenca

09.05.2016 u 15:42

Bionic
Reading

Legendarni srpski trener Dušan Ivković, usprkos tome što je u 73. godini života, još uvijek je željan rada pa je tako, nakon što je dobio otkaz u turskom Andolu Efesu, vrlo blizu potpisa za grčki AEK

U posljednje dvije sezone Ivković nije uspio napraviti iskorak s vrlo skupom momčadi, a jedan od razloga bile su i ozljede ključnih (i vrlo skupih) igrača, među kojima je na vrhu srpski centar Nenad Krstić (navodno je imao plaću od dvije do 2,5 milijuna eura!).

Međutim, ljubiteljima košarke u Hrvatskoj Efes je posebno zanimljiv jer je nakon odlaska iz Cibone u njemu svoje prve inozemne sezone odradio 22-godišnji Šibenčanin Dario Šarić te je poprilično napredovao u svojoj igri. Hoće li Šarić i dalje ostati u Efesu ili će iskoristiti opciju u ugovoru i otići u NBA, nije poznato. Nedavno je njegov otac Predrag, nekada sjajni košarkaš, za tportal.hr kazao 'kako bi najbolje bilo da se Dario odmah uputi u NBA ligu'. Cijeli intervju pročitajte OVDJE

Iskusni Ivković, koji je kao izbornik Jugoslavije vodio krajem 80-ih i početkom 90-ih godina najnadareniju generaciju ikada s budućim NBA igračima Draženom Petrovićem, Dinom Rađom, Tonijem Kukočem, Vladom Divcem, Žarkom Paspaljom i drugima, navodno je ostao u dobrim kontaktima s AEK-om koji je vodio od 1999. do 2001.

Opet navodno je vlasnik AEK-a već odlučio uručiti otkaz slovenskom treneru Juri Zdovcu, a prva opcija za novog trenera je upravo Ivković.

Video tog incidenta, u kojem je Zdovc reagirao nervozno i neprimjereno, brzo se proširio medijima, a potraga za novim trenerom očito nije trajala dugo. Naravno, posljednju riječ kazat će Ivković, jedan od najstarijih trenera u povijesti košarke na ovako visokoj razini.