zbogom pameti

Srđan Đoković oglasio se nakon sramotnog skandala na Australian Openu koji će naštetiti njegovim sinu Novaku

27.01.2023 u 09:30

Bionic
Reading

Otac Novaka Đokovića našao se u središtu skandala nakon što je objavljen video u kojem je u društvu navijača koji su imali ruske zastave te zastave s Putinovim likom, a potom je u kameru jasno i glasno poručio 'Živjeli Rusi!'. Srđan Đoković sada se prvi put oglasio nakon sramotnog ispada

Srđan Đoković, otac srpskog tenisača Novaka Đokovića, na spornoj je snimci pozirao pored čovjeka koji nosi majicu sa simbolom 'Z' te drži govor o Rusiji i izražava podršku. Nakon svega 'upada' i Srđan Đoković koji je u kameru jasno i glasno poručio 'Živjeli Rusi!'!.

Novakov otac sad se oglasio i pokušao pojasniti taj čin...

'Ovdje sam samo da bih podržao svog sina, nisam imao namjeru izazvati takve naslove i smetnje. Bio sam s Novakovim navijačima, kao što sam radio poslije svih mečeva svog sina. Htio sam proslaviti pobjedu i fotografirao sam se s njima, nisam želio biti upleten u sve ovo. Moja obitelj preživjela je užas rata i mi samo želimo mir', prenose mediji riječi Novakova oca Srđana.

Otkrio je Srđan Đoković i to da ne planira prisustvovati polufinalnom meču Australian Opena, u kojem će Novak Đoković igrati protiv Tommyja Paula.

'Da ne bi bilo nikakvih smetnji za mog sina ili bilo kojeg drugog igrača, odlučio sam meč polufinala ispratiti kod kuće. Želim sjajan meč i, kao i uvijek, navijat ću za svog sina', poručio je Srđan Đoković.