KRAJ U 25. GODINI

Srce kobno za karijeru poznatog mladog borca

21.08.2013 u 13:32

Bionic
Reading

Jedan od najiskusnijih mladih boraca u UFC-ovoj teškoj kategoriji, 25-godišnji Stefan Struve, nalazi se u prilično velikim zdravstvenim problemima te je zbog toga nedavno završio u bolnici na promatranju.

Nizozemskom borcu, koji je posljednji meč odradio u ožujku ove godine kad ga je teško nokautirao Mark Hunt u Saitami u Japanu, dijagnosticirano je proširenje srčanih zalizaka i uvećan srčani mišić.

O svemu je javnost detaljno izvijestio njegov menadžer Lex McMahon te je najavio kako to ujedno znači u ovom trenutku kraj MMA karijere za Struvea, ali uvijek postoji mogućnost da se situacija u nešto daljoj budućnosti poboljša, a zatim se otvara i prostor za eventualni povratak borbama.


'Stefan je vrlo zahvalan UFC-u na svemu što je napravljeno za njega i on tijekom idućih godina planira raditi za njih kao ambasador sporta. Posebno se zahvaljuje čelnicima organizacije i svojim fanovima, a ističe i kako su mu Dana White, Lorenzo Fertitta i Joe Silva pomogli oko toga da dobije najbolju moguću liječničku skrb', rekao je McMahon.

Struve je u svojoj karijeri odradio 31 borbu te je u njih 25 slavio. U UFC-u nastupa još od 2009. godine kad je u debitantskom meču o oktogonu poražen u meču protiv Juniora dos Santosa. Tijekom odrađenih borbi u UFC-u osvojio je tri bonusa za najbolji submission večeri te po jedan za najbolji nokaut i meč večeri.

Stefan Struve je mlad, ali je imao impresivnu akrijeru