SP KOŠARKAŠA

Srbi protiv J. Sudana odradili šuterski trening, Amerikanci nemilosrdni prema Jordanu

30.08.2023 u 14:42

Bionic
Reading

Košarkaša reprezentacija Srbije s uvjerljivih je 115-83 nadigrala suparnike iz Južnog Sudana i tako s tri pobjede osvojila prvo u skupini B prve faze natjecanja na Svjetskom prvenstvu koje zajednički organiziraju Filipini, Japan i Indonezija.

Momčad Svetislava Pešića je u Manili pogodila 17 trica iz 32 pokušaja, a strijelce su predvodili Nikola Jović s 25 i Bogdan Bogdanović s 23 koša. Nikola Milutinov je spojio 17 poena i 10 skokova. Dut Kacuol je s 21 košem bio najefikasniji u afričkoj momčadi.

O drugom mjestu u skupini B će odlučiti utakmica Portorika i Kine. Portorikancima drugo mjesto donosi pobjeda, dok bi u slučaju pobjede Kineza s manje od 35 koševa razlike, među 16 najboljih reprezentacija prošao Južni Sudan.

Američki košarkaši su za kraj prvog kruga svladali reprezentaciju Jordana sa 110-62, što im je bila najuvjerljivija pobjeda na turniru do sada. Izabranike Stevea Kerra predvodio je Anthony Edwards s 22 koša i osam skokova. Bobby Portis je ubacio 13, a Jaren Jackson 12 poena u dvoboju u kojem je samo Tyrese Haliburton odigrao više od 20 minuta u pobjedničkoj momčadi. Jordansku reprezentaciju je predvodio Rondae Hollis-Jefferson s 20 koševa i sedam skokova.

Utakmicu za drugo mjesto u ovoj skupini i plasman među 16 najboljih igrat će Grčka i Novi Zeland (14.40 sati).

Gruzija je pobjedom 70-59 protiv Venezuele praktično potvrdila plasman u drugi krug iz skupine F, u kojoj će prvo mjesto osvojiti Slovenija. Slovence čeka utakmica protiv Zelenortske Republike.