NOVI VELIKI USPJEH

Srbi pokazali kako s Rusijom i pridružili se Slovencima u finalu Eurobasketa

15.09.2017 u 22:23

Bionic
Reading

Nakon što su igrali u finalu Olimpijskih igara u Riju prošle godine, srpski košarkaši izborili su i finale Eurobasketa pobjedom protiv Rusije rezultatom 87:79 ovog petka u Istanbulu. U nedjelju će se za zlato boriti sa Slovencima...

Aleksandar Đorđević poveo je srpsku košarkašku reprezentaciju do još jednog velikog uspjeha. Unatoč brojnim izostancima zbog ozljeda borit će se njegova izabrana vrsta još jednom za zlatnu medalju, ovaj put u finalu Eurobasketa.

  • +3
Eurbasket, polufinale: Srbija - Rusija Izvor: Licencirane fotografije / Autor: FIBA

Srbija je u grupnoj fazi izgubila od Rusije, ali uspješno se revanširala ovog petka u polufinalu reprezentaciji koja je prilično lako izbacila našu u osmini finala.

Bio je to dvoboj u kojem je ključno bilo prvo poluvrijeme u kojem su Srbi odličnom igrom došli do prednosti +14 (48:34) uoči odmora.

U drugom dijelu Rusi su se probudili, Aleksej Šved trpao je sa svih pozicija i stigli su do zaostatka od samo -2 (73:75) četiri minute prije kraja dvoboja, ali nisu uspjeli doći do potpunog preokreta. Uslijedile su trice Micića i Bogdanovića, a najbolji igrač Srbije tome je zatim dodao još dva poena i slomio otpor protivnika.

Najbolji u redovima Srbije bio je Bogdan Bogdanović koji je zabio 24 koša, dok je za Rusiju Šved susret završio s 33 postignutih poena, ali nije bilo dovoljno.

Finale je na rasporedu u nedjelju, a Srbija će igrati protiv Slovenije koja je u četvrtak uvjerljivo svladala favorizirane Španjolce.

Eurobasket, polufinale:

Srbija – Rusija 87:79 (48:34)