NAVIJAČI BIJESNI

Sramotna vijest iz Engleske; jedan od najbogatijih klubova reže troškove tako što otpušta čovjeka koji ih košta par tisuća funti godišnje

06.10.2020 u 18:03

Bionic
Reading

U Arsenalu su krenuli s rezanjem troškova zbog pandemije koronavirusa koja je smanjila prihode, ali njihov način je u najmanju ruku sramotan

Englezi klubovi iz tjedan u tjedan gube milijune eura, pa su prislijeni reducirati svoje rashode, ali poneki to rade na krivi način. Jedan od najbogatijih sportskih kolektiva na svijetu je Arsenal koji isto osjeća posljedice pandemije koronavirusa pa se i kod 'topnika' krenulo s rezanjem, a kako to često biva nije se počelo od onih s najvećim primanjima nego od onih najsiromašnijih.

Iz londonskog kluba su poslije 27 godina odlučili otpustiti Jerryja Quya koji se odijeva u klupsku maskotu Gunnersaurusa. Čovjek čija se godišnja plaća mjeri u par tisuća funti (možda ni toliko) previše je za klupski proračun, jer naravno treba namiriti prvo milijunske plaće samih igrača, trenera, menadžera, skauta, zakrpati rupe nastale krivim potezima uprave ili one koje su nastale zbog loših rezultata.

Tako je stradao Gunnersaurus što je izazvalo nevjericu kod navijača Arsenala, a taj potez su mnogi nazvali sramotom i smiješnom odlukom dok su pojedini simpatizeri Arsenala pokrenuli kampanju na društvenim mrežama kako bi skupili nekoliko tisuća funti koliko treba za zadržati Gunnersaurusa.

U spašavanje se uključio i veznjak Arsenala Mesut Özil koji po sezoni zarađuje 18,2 milijuna eura i koji će isplaćivati godišnju plaću maskote sve dok je u klubu, a to bi trebalo biti do ljeta 2021.