ZA NJIH PRAVILA NE VRIJEDE

Sramota! Evo zašto su morali izbaciti Amerikance

19.08.2013 u 11:06

Bionic
Reading

Dakako da su još uvijek teoretski moguće diskvalifikacije, ali zasad se dogodila samo jedna kada je u pitanju finalna štafetna utrka 4x100 metara na Svjetskom atletskom prvenstvu u Moskvi. Štafeta SAD-a već je primila srebrne medalje iako je 'iz aviona' vidljivo da su morali biti diskvalificirani

Nevjerojatno, ali nisu diskvalificirani Amerikanci, makar je Justin Gatlin vidno napravio dva koraka po Boltovoj stazi. No, diskvalifikacija je uslijedila za britanske sprintere koji su utrku završili kao treći, a ne i za Amerikance. Da su se pratili vrlo jasni propisi Kanađani bi bili drugi, a broncu bi uzela možda najuigranija štafeta svijeta ograničenih kapaciteta - Njemačka.

Ulazak u tuđu stazu znači automatsku diskvalifikaciju. Osim kada su u pitanju Amerikanci


Pogreška Dwaina Chambersa bila je kobna za Britance koji su tako šesti put diskvalificirani u štafetnim utrkama (4x100) na posljednjih sedam velikih natjecanja. Po takvom novom scenariju Jamajka ostaje na prvom mjestu, Amerikanci su i dalje drugi, a Kanada treća.

Inače, Svjetska atletska organizacija je raspravljala o Gatlinovom potezu, te je odlučila kako taj akt nije povrijedio pravila i da Amerikanci neće biti kažnjeni.

Snimka čitave utrke i trijumfa Jamajke