PRIPREME ZA NOVU SEZONU

Sprema se veliki transfer Micka Schumachera? Tko bi rekao nakon loše sezone u Haasu

15.11.2022 u 15:39

Bionic
Reading

Novi prvak Formule 1 već je poznat. Max Verstappen na utrci za VN Japana obranio je naslov, baš kao i njegov Red Bull u konkurenciji konstruktora. Ostaje otvoreno pitanje, tko će biti viceprvak - Charles Leclerc (Ferrari) ili Sergio Perez (Red Bull). A to ćemo doznati ovog vikenda, nakon utrke za VN Abu Dhabija

Polako se spušta zavjesa na ovu sezonu u Formuli 1, jer najvažnije - tko je prvak, već je poznato.

No, isto tako se i priprema teren za novu sezonu, pa se medijskim prostorom čuju i svakakve kombinacije.

Jedna od zanimljivijih svakako je vezana uz poznato prezime Schumacher. Naime, špekulira se kako bi Mick Schumacher mogao preseliti iz Haasa u Mercedes.

Točnije, Mick Schumacher bio bi treći vozač, a na to mjesto bi došao ispred Daniela Ricciarda koji je odlučio da više neće voziti za McLaren. Zatim je dobio ponudu Mercedesa da bude rezerva, ali se očito predugo premišljao.

U Haasu su očito odlučili prekinuti suradnju sa Schumacherom juniorom, jer ta bi momčad ovog tjedna trebala objaviti tko će biti partner Kevinu Magnussenu sljedeće godine. Očekuje se da će Nico Hulkenberg dobiti mjesto.

Mick Schumacher na stolu ima i ponudu Alpine Renaulta da vozi za momčad koja je ove sezone na krilima Fernanda Alonsa i Estebana Ocona ostvarila odlične rezultate.

Upitan o mogućnosti da se Schumacher pridruži kao rezervni vozač 2023., šef Mercedesovog tima Toto Wolff rekao je da bi bio zainteresiran za razgovore ako Nijemac izgubi mjesto u Haasu.

'Ne znam kakav je Mickov status u momčadi. Ali isto tako i mislim da mu je puno važnije biti u momčadi, nego biti rezerva. Međutim, ne skrivam činjenicu da je obitelj Schumacher dio Mercedesa, da jako cijenimo Micka kao osobu i kao vozača. Zato ćemo svakako razgovarati o ovoj opciji ako se pojavi. Ali prioritet mora biti da završi u trkaćem kokpitu, jer to je ono što on može i zaslužuje'.

  • +7
Formula 1, VN Meksika, 2022. Izvor: EPA / Autor: Mario Guzman

Schumacherov otac, Michael, vratio se u F1 s Mercedesom 2010. godine i utrkivao se tri sezone prije nego što se zauvijek umirovio na kraju 2012. godine.

Schumacher stariji također se utrkivao za Mercedes na početku svoje karijere, a prije svog debija u F1 s Jordanom na Velikoj nagradi Belgije 1991. godine.

Mercedes mora potpisati novog rezervnog vozača za sljedeću godinu budući da su njegove postojeće rezerve, Nyck de Vries i Stoffel Vandoorne, osigurale uloge na drugim adresama.

Haas je Micku Schumacheru omogućio debi u F1 2021. nakon njegove pobjede u Formuli 2, prethodne godine, ali mu je bilo teško parirati momčadskom kolegi Kevinu Magnussenu tijekom ove sezone.

Schumacherov najbolji plasman bilo je osvajanje šestog mjesta na Velikoj nagradi Austrije u srpnju, ali je zabilježio samo dva plasmana među prvih deset tijekom svoje suradnje s Haasom, a oba su ostvarena ove godine.