MODRIMA SE SMIJEŠI NOVAC

Sprema se senzacionalni transfer, a u Dinamovu blagajnu stiže 12 milijuna eura od Manchester Uniteda?

06.01.2023 u 13:59

Bionic
Reading

Sjajnim prezentacijama u dresu hrvatske reprezentacije na svjetskom prvenstvu u Katru, Dominik Livaković privukao je pozornost brojnih klubova, pa se tako krajem prosinca pisalo i o interesu Manchester Uniteda

Razlog zašto se Livakovića dovodilo u kontekst transfera u Manchester United jest mogućnost da Španjolac David de Gea napusti Old Trafford.

Međutim, ovog petka ta je mogućnost pala u vodu, jer Crveni vragovi angažirali su Jacka Butlanda koji je stigao iz Crystal Palacea na posudbu do kraja sezone. Naime, on je doveden kao zamjena s obzirom na to da je Newcastle s posudbe vratio Martina Dubravku.

Butland će biti zamjena De Gei kojem uskoro istječe ugovor. Drugi bi mu mogao biti produžen samo ako pristane na manju plaću.

Španjolac pak naglašava da mu je u Manchesteru lijepo i da bi među Vragovima želio okončati karijeru. Naravno, tome se ne treba čuditi, jer De Gea godišnje zarađuje 22 milijuna eura.

'Opušten sam, sigurno će sve završiti na najbolji način. Karijeru želim završiti u Manchesteru, sretan sam u ovom klubu', izjavio je prije par dana.

U Manchesteru će možda i pristati na novi dogovor, no uvjet će biti smanjenje plaće. U United je stigao sada već davne 2011. godine, te je upisao više od 500 nastupa.

Manchester se želi itekako pojačati ovog siječnja, a u igri je više imena. Ponajviše su pojačanja potrebna u ofenzivnom dijelu, a čini se da je najbliži dolasku bivši Dinamov igrač Dani Olmo, koji je trenutno član RB Leipziga.

Vragovi nude 60 milijuna eura, a 12 milijuna bi pripalo zagrebačkom klubu, što bi svakako razveselilo ljude u Maksimirskoj 128.