bez milosti

Sprema se brutalni udar na tri najveće zvijezde Barcelone; mogu birati - igrati za 'minimalac' ili otkaz...

28.03.2022 u 08:00

Bionic
Reading

Barcelona se uspjela vratiti, pod Xavijevim vodstvom napokon igra odličan nogomet, ali financijski problemi i dalje 'razaraju' momčad s Nou Campa. Španjolski mediji tvrde kako će klub za sljedeću sezonu drastično srezati plaće najiskusnijim igračima

Kako se sada čini, na udaru će se prvi naći 'senatori', igrači s najdužim stažem u redovima Barcelone. Za njih neće biti nimalo milosti jer im se sprema drastično smanjenje plaća. Mediji bliski Barceloni tvrde kako će najgore proći veterani Gerard Pique (35), Jordi Alba (33) i kapetan Sergio Busquets (33).

Troškovi za njihove plaće i bonuse u sljedećoj sezoni bi trebali iznositi više od 100 milijuna eura te su čelnici Barce odlučili svojim zvijezdama ponuditi daleko manje ugovore.

Prema nekim informacijama, klub će od njih tražiti da se odreknu više od polovice godišnje plaće te nekih naknada na koje su stekli prava tijekom svih ovih godina na Nou Campu. Podsjetimo, Pique je u Barci od 2008. godine i do sada je odigrao 602 utakmice, Jordi Alba je stigao 2012. godine i iza njega je 418 utakmica, dok je Busquets na Nou Campu od 2008. godine i odigrao je 669 utakmica.

Činjenica je da su dečki već na zalasku karijera, a čelni ljudi Barcelone nadaju se da će ih nagovoriti. U stvari, ponuda će biti vrlo jasna - ili će sljedeće sezone igrati za 'minimalac' ili mogu potražiti novi klub! Predsjednik Joan Laporta nada se da će Pique, Alba i Busquets shvatiti što se od njih traži - glavni cilj ove štednje u Barceloni je da se oslobodi prostor u ionako minimalnom klupskom proračunu da bi se ovog ljeta moglo dovesti neke nove igrače.

Hoće li pristati? Hm, ovo će biti vrlo zanimljivo ljeto na Nou Campu...