VELIKO SRCE

Splitske sportske zvijezde darivale sugrađane

23.12.2013 u 15:16

Bionic
Reading

Splitsku udrugu 'MoSt', koja skrbi za beskućnike, danas su pohodili splitski sportski novinari okupljeni u Hrvatski zbor sportskih novinara – sekcija Split, sestre Ana i Lucija Zaninović i nogometaši Hajduka Goran Jozinović, Mijo Caktaš, Jean Kouassi i Filip Bradarić, kako bi im donijeli vrijednu donaciju

Riječ je o oko 300 kilograma hrane, te garnituri sportske opreme za hrvatsku nogometnu reprezentaciju beskućnika.

'Hvala Vam na donaciji, ne trebam ni govoriti koliko nam je svaka pomoć u današnje vrijeme dobrodošla,' kazala je voditeljica udruge 'MoSt' Đordana Barbarić.

U prikupljanju donacije posebno su bili aktivni najmlađi članovi Taekwondo kluba Marjan, na što su sestre Zaninović posebno ponosne.

'Mladi su naša budućnost i od najranije dobi treba ih senzibilizirati za humanost. Naš klub posebno radi na tome i mi smo ponosne na njih,' kazala je Lucija Zaninović.

U ime igrača Hajduka, koji su donirali hranu i sportsku opremu obratio se zamjenik kapetana Goran Jozinović.

'Pozdravljamo ovu akciju i pozivamo organizatore, splitske novinare da nam se jave i ubuduće, siguran sam da ćemo se odazvati, jer to je najmanje što možemo napraviti za one kojima je naša pomoć potrebna.'

Predsjednik HZSN – sekcija Split Tomislav Gabelić obećao je nove akcije.

'Do sada smo organizirali akciju prikupljanja igračaka za djecu, organizirali smo i nekoliko vrlo uspjelih akcija darivanja krvi.... U četvrtak, 26. prosinca ćemo, zajedno s nogometnim reprezentativcima Pletikosom, Subašićem, Kalinićem... posjetiti Dječji odjel KBC-a Split, gdje ćemo donirati igračke,' najavio je Gabelić.