aba liga

Split upisao i drugi poraz na startu ABA lige; Igokea je slavila na Gripama

06.10.2023 u 20:19

Bionic
Reading

Košarkaši Splita upisali su drugi poraz u drugom nastupu nove sezone regionalne ABA lige, Igokea je kao gost pobijedila 95:90

Izjednačena utakmica trajala je do sredine druge četvrtine kada su se Splićani po prvi puta uspjeli odlijepiti od suparnika. Drugu dionicu Split je dobio 31:21 te je na odmor otišao uz prednost 49:41. Čuvao je Split vodstvo kroz uvodni dio drugog poluvremena, ali je sredinom treće četvrtine započeo preokret.

Igokea je posljednju četvrtinu dočekala u vodstvu koje je potom podebljala i relativno mirno privela dvoboj kraju. Igokea tako nakon dvije utakmice ima omjer 1-1, a Splićani 0-2.

S 19 koševa Shamiel Stevenson je bio prvi strijelac Splita, a tome je dodao i četiri skoka. Po 12 koševa su ubacili Derek Funderburk i Mate Kalajžić, s tim da je potonji imao i sedam asistencija te tri skoka.

  • +7
Split - Igokea, košarka, ABA liga, 6.10.2023. Izvor: Cropix / Autor: Nikola Vilic

Najbolji igrač pobjedničkog sastava bio je Stefan Moody s 19 koševa i sedam asistencija.

Preostala dva hrvatska predstavnika igraju u ponedjeljak utakmice 2. kola. Zadar gostuje kod Studentskog centra od 18 sati, dok dva sata kasnije Cibona na domaćem parket igra protiv FMP-a.

Standings provided by Sofascore