OBOSTRANI RESPEKT

Splićani gestom dirnuli trenera Varaždina Marija Kovačevića, on ih raspametio izjavom

13.11.2023 u 09:35

Bionic
Reading

Emotivno je bilo na Poljudu kada je službeni spiker pročitao ime trenera Varaždina Marija Kovačevića. Prolomio se dug i spontan pljesak s tribina koji je dirnuo svakoga u srce.

Kovačević je jedan od onih koji svojim držanjem, ponašanjem, radom i javnim nastupima ima nepodijeljene simpatije javnosti diljem Hrvatske.

Imao je hrabrosti reći svima istinu o svom zdravstvenom stanju u unatoč dijagnosticiranom karcinomu pluća nastaviti rediti svoj posao.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Njegova hrabrost sve nas je zaustavila na trenutak i natjerala da promislimo o životnim prioritetima. On je svoje posložio, a nogomet ostavio pri vrhu, kao neku vrstu terapije.

Prva utakmica nakon objave dijagnoze bilo je gostovanje kod Hajduka u kojoj je Varaždin pretrpio poraz 3:1.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Čestitam Hajduku na zasluženoj pobjedi. Prvih pola sata nije izgledalo da će ovako završiti. Imali smo priliku Šege glavom, nakon toga nismo dobro reagirali kod dva prekida, iako smo upozoravali da je Pukštas opasan iz tih situacija. Drugi gol nemamo što reći, nitko ne reagira nakon odbijanaca. Drugo poluvrijeme smo pokušavali, Hajduk je zabio za 3:0, ali mi je drago što se nismo raspali. Naš golman Zelenika je imao sedam, osam odličnih intervencija. Mi moramo biti puno bolji, boli me kad znam da možemo, a onda zbog neopreznosti primimo dva gola. Nije lako doći na Poljud igrati. Treba biti konkretniji', rekao je Kovačević, a onda odgovorom na pitanje može li Hajduk biti prvak oduševio navijače Bijelih.

  • +42
SuperSport HNL: Hajduk - Varaždin, 12.11.2023. Izvor: Cropix / Autor: Paun Paunovic

'Može! U ovom trenutku Hajduk je najbliži tome da bude prvak. To sam prije govorio, Hajduk, Dinamo i Rijeka pa neka pobijedi najbolji. U ovom trenutku je Hajduk zasluženo prvi', zaključio je Kovačević.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Standings provided by Sofascore