ZANIMLJIVO U GRUŽU

Spektakl u Dubrovniku; vaterpolisti i vaterpolistice bore se za Kup

21.12.2018 u 12:31

Bionic
Reading

Kapetan Juga CO Xavi Garcia istaknuo je u petak u Dubrovniku, uoči završnog turnira Kupa Hrvatske koji se na bazenu u Gružu održava od 21. do 23. prosinca, kako je Kup najvažniji trofej sezone jer dolazi na sredini sezone, a osvajaču donosi mir i samopouzdanje uoči nastavka sezone

Garcia je na konferenciji za medije u klupskim prostorijama izjavio kako raspored Jugu od početka sezone nije išao na ruku, ali i da momčad iz utakmice u utakmicu igra sve bolje.

'U dobroj smo formi za Kup, ali možemo još i bolje. Ovaj će turnir biti zanimljiv za hrvatski vaterpolo, jer sudjeluju tri sudionika Lige prvaka i jedan sudionik Eurokupa. Nema favorita i svjedočit ćemo sjajnim utakmicama', rekao je Garcia.

Podsjetio je kako je Jug u posljednjem međusobnom susretu s polufinalnim protivnikom Mornarom imao problema te je momčad potpuno usredotočena samo na tog suparnika.

izbori najboljIH

Noć hrvatskog vaterpola

U petak će se u Dubrovniku održati tradicionačlni izbor najboljeg vaterpolista i vaterpolistica Hrvatske (21 sat, dvorana Elafiti hotela)

Trener Juga CO Vjekoslav Kobešćak ustvrdio je kako je jako zadovoljan trenutnom formom momčadi, posebno nakon sjajne izvedbe u Hannoveru u 5. kolu Lige prvaka (pobjeda 14-7). Očekuje da će se takva razina igre održati i na završnici Kupa.

'U cijelom prvom dijelu sezone smo se pripremali za ovaj mjesec kako bismo se na pravi način znali postaviti prema suparniku. To je sad Mornar, koji je u posljednjem kolu izgubio od Jadrana s golom razlike. Zaslužuju biti među najbolja četiri. Imaju iskustvo i mladost, mogu biti jako opasni i ne očekujemo laganu utakmicu', rekao je Kobešćak.

  • +16
VK Jadran - VK Jug, vaterpolska Liga prvaka, 2018/19. Izvor: Cropix / Autor: Tonci Plazibat / CROPIX

Kobešćak je demantirao glasine kako bi na turniru, nakon teške operacije i duge stanke izvan bazena, mogao nastupiti Sandro Sukno.

'I dalje je u fazi oporavka, dizanja forme kroz trening i medicinskih pregleda. Ne želimo da njegova medicinska dokumentacija izlazi u javnost', obrazložio je Kobešćak.

U petak se na bazenu u Gružu igraju polufinalni susreti ženskog turnira, a sastaju se Mladost i Viktorija (16,00 sati) te POŠK i Primorje (17,45). Žensko finale igra se u subotu u 16,00 sati, a potom slijede polufinalni susreti muškog turnira Jug CO - Mornar BS (18,00) i Jadran - Mladost (20,00). Pobjednici ova dva susreta sastat će se u finalu u nedjelju (16,15).

Kup Hrvatske će u Dubrovniku doživjeti svoje 27. izdanje. Jug CO u vitrini ima 13 trofeja, Mladost 8, Primorje 4, a POŠK 1.