ht prva liga

'Specijalisti' na suprotnim stranama; Mijo i Mario u večerašnjem derbiju ruše rekorde

31.08.2019 u 12:37

Bionic
Reading

Hajduk i Dinamo na Poljudu igraju derbi 7. kola Hrvatski Telekom Prve lige (MAXtv, Arenasport 3, 18.30 sati). 'Modri' u Split stižu bez svog najboljeg igrača Danija Olma, ali sva će pažnja biti usmjerena na dvoboj dvojice ubojitih napadača - u 'bilom' dresu je to Mijo Caktaš, a u plavom Mario Gavranović

I Mijo Caktaš i Mario Gavranović su 'specijalisti'. Mijo za 'modre', Mario za 'bile'... Nadamo se da će, zbog ljepote nogometa i zanimljivosti utakmice kao takve, i u današnjem derbiju pokazati svu raskoš svog napadačkog asortimana.

Caktaš je u dosadašnjoj karijeri zabio čak šest golova Dinamu. Prošle sezone je bio najbolji strijelac Hrvatski Telekom Prve lige, a Dinamu je ukupno zabio pet golova u prvenstvu i još jedan u Superkupu.

Gavranović je još i efikasniji, devet puta zabijao je Hajduku, osam puta u prvenstvenim susretima i jednom u finalu Kupa. No, treba reći kako je Gavranović šest golova Hajduku zabio kao igrač Dinama, a tri je dodao još i u dresu Rijeke.

Sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Emisiju 'Prva liga' možete gledati odmah nakon završetka posljednje utakmice kola. Više informacija OVDJE.

Oba su igrača obilježila posljednje derbije splitskih 'bilih' i zagrebačkih 'modrih'. Caktaš je zabio posljednja dva gola Hajduka u derbijima s Dinamom, a Gavranović je u posljednja dva derbija triput zabio Hajduku.

  • +4
Hrvatski Telekom Prva liga, 05. kolo, HNK Hajduk - HNK Gorica Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Nije nevažno naglasiti kako je Mijo Caktaš jedini igrač iz aktualnog sastava Hajduka koji je uopće u karijeri ikada zabio gol Dinamu! Na drugoj strani su golove Hajduku, uz Gavranovića, zabijali Hajrović i Kadzior.

Večeras će Caktaš i Gavranović imati i dodatni motiv u derbiju, obojica imaju priliku srušiti rekorde i upisati se u povijest. Dakle, zabije li danas Caktaš Dinamu, ući će u povijest kao najbolji strijelac 'bilih' u derbijima otkad je samostalne Hrvatske. Ukupno je Caktaš zabio 54 prvenstvena gola za Hajduk, time je drugi strijelac Hajduka u domaćem prvenstvu (iza Tomislava Ercega koji je kao igrač Hajduka zabio 81 gol, a ukupno 98 golova zbroje li mu se i oni koje je zabijao u dresu Rijeke).

  • +9
Inter - Dinamo, 5. kolo HT Prve lige, 2019/20. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Gavranović pak lovi Eduarda da Silvu koji je najefikasniji Dinamov strijelac u prvenstvenim derbijima protiv Hajduka, Dudu je zabio sedam golova, a Gavranović u ovom trenutku zaostaje za samo dva gola...