TANKI ŽIVCI - TOP 10

Spašavaj se tko može kad oni pobijesne!!!

05.03.2012 u 07:01

Bionic
Reading

U nogometu među igračima ima svakojakih likova, a najviše pozornosti su, uz one najbolje i najatraktivnije, plijenili oni koji su imali problema s obuzdavanjem svojeg temperamenta

U povijesti nogometne igre bilo je pregršt briljantnih igrača koji su imali i jednu manu – prekratak fitilj. Često su svoj bijes iskaljivali na suparnicima, ali su isto tako prečesto puta zbog svoje agresije naštetili i vlastitoj momčadi.

Ovdje nije riječ o igračima poput 'mesara' Marca Materazzija koji su krvnički uništavali napadače sa smiješkom na licu praveći se mutavi i nevini, ovdje je riječ o zvijezdama koje nikada nisu skrivale temperament i to su jasno pokazivale pred cijelim stadionom i televizijskim kamerama.

10. Gennaro Gattuso je beskompromisni borac Milana koji teško obuzdava osjećaje kada njegovoj momčadi ne ide po planu. Nogometni buldog je zato omiljen kod navijača Milana, ali ne i od onih koji mu se nađu na suprotnoj strani.

Gattuso vs. Jordan

9. Luis Suarez je redoviti sudionik gužvi na terenu. Liverpoolov napadač je osim optužbi za rasizam poznat po podmuklom udaranju. Ipak, najviše ga je 'proslavio' incident kada je u dresu Ajaxa ugrizao PSV-ovog igrača Bakkalu.

Suarezov ugriz

8. Sergio Ramos što je iskusniji to je luđi. Njemu godine ne donose mirnoću, nego ga naprotiv pretvaraju u razbijača. Sve je više prizora u kojima namjerno laktovima zaustavlja rivale, a omiljena meta su mu Barcine zvijezde.

Ramos protiv Puyola i Xavija

7. Joey Barton je trenutačno kapetan QPR-a, a dok je igrao za Manchester C. i Newcastle pozornost je plijenio šakačkim obračunima i na utakmici i na treningu. No, temperament nije obuzdavao ni van terena, pa je zaradio zatvorsku kaznu i kriminalni dosje zbog premlaćivanja za vrijeme noćnog izlaska.

Joey Barton u elementu

6. Lee Bowyer je isto jedan od onih kojima malo treba da potegnu šake, a 'najslavniji' meč bio je sa suigračem Kieron Dyerom iz dana dok je bio u Newcastleu, i to za vrijeme prvenstvene utakmice. Obojica su isključena.

Lee Boyer se potukao sa suigračem

5. Wayne Rooney je tempirana bomba. Često puta je zarađivao žute i crvene kartone zbog udaranja protivnika bez lopte, vrijeđanja sudaca, a ponekad se nije libio pokazati ni velikom Alexu Ferguosonu što misli o tome kada ga je znao vaditi iz igre. Neko vrijeme je prijetio i tadašnjem suigraču Cristianu Ronaldu da se ne vraća na 'Otok', nakon što je Portugalac isprovocirao njegovo isključenje na SP-u 2006.

Jedna od Rooneyjevih gluposti

4. Craig Bellamy ima pozamašnu listu incidenata, a njegova meta su bili i navijači te dvije djevojke koje su ga optužile za zlostavljanje u jednom noćnom klubu. No, to nije ništa prema incidentu iz 2007. kada je golf palicom isprebijao tadašnjeg suigrača iz dana u Liverpoolu Johna Arnea Riisea. No, to nije sve, nakon toga je na utakmici s Barcelonom gol proslavio na način kao da zamahuje golf palicom.

Bellamyjeva proslava sa zamišljenom golf palicom

3. Zlatan Ibrahimović je čudan lik. Iz čista mira zna 'high-kickom' udarati one koji mu se nađu na putu, a često su mu meta baš suigrači (Wilhelmsson, Strasser, Robinho, Cassano). S takvim likom u svlačionici neprijatelji vam nisu potrebni, a leđa mu nipošto ne smiju okretati. Nedavno je i sam priznao kako je u dresu Barcelone brutalno izvrijeđao i Pepea Guardiolu.

Ibrahimović voli udarati suigrače

2. El Hadji Diouf je tijekom karijere toliko pljuvao oko sebe da bi mu nadimak mogao biti pljuvač. Njegovu tekućinu iz usta osjetili su Celticovi fanovi, 11-godišnja navijačica Boltona, igrač Portsmoutha Arjan de Zeeuw. No, to nije sve! Isprebijao je bivšu ženu te se zaključao u svlačionicu s bivšim suigračem Antonom Ferdinandom, nakon čega mu je prijetio.

Diouf nije omiljen kod Celticovih navijača

1. Pepe je posljednjih mjeseci često na naslovnicama, ali ne zbog nogometnih vještina, nego više zbog onih koje spadaju u borilačke sportove. Prekršaji za zatvor, neobuzdana udaranja suparnika na zemlji, unošenja u lice, pogled poput psihopata… Bez obzira na medijski pritisak, nikako da se smiri. Ako tako nastavi jedna od budućih žrtava bi doslovce mogla ostati bez noge.

Kad Pepe poludi