PJACA I VATROMET KAO IZNENAĐENJA

Špansko osvojilo Grabu, a Trešnjevka zaustavila Juventus!

15.06.2015 u 17:52

Bionic
Reading

Dvodnevno druženje malih U-11 nogometaša u Grabi, odnosno na igralištu Trešnjevke, najviše je radosti donijelo igračima Španskog

Igrači NK Špansko pobjednici su turnira za kategoriju U-11 Trešnjevka 2015. i time su se pridružili probranom društvu klubova koji su osvajali ovaj jedinstven turnir. Naslov su osvojili u konkurenciji 12 momčadi - 11 momčadi iz zagrebačkog prstena te NK Varaždin.

'Crveni' iz Španskog u finalu su, koje je nakratko bilo prekinuto zbog olujnog vjetra odnosno nevremena, pobijedili Rudeš. I možda zahvaljujući upravo tom nevremenu, jer prije odlaska na odmor gubili su 2:0.

Nakon što im se vrijeme smilovalo, jer tijekom subote i nedjelje, do olujnog vjetra, igrali su po velikoj vrućini, igrači Španskog uspjeli su zabiti dva gola i izboriti jedanaesterce. A u toj tzv. lutriji precizniji su bili igrači Španskog te su pobijedili 6:5 i kući ponijeli pehar. Naravno, i medalje, a njih su osvojili i igrači Rudeša, kao drugoplasirani, zatim igrači Bubamare - koji su u utakmici za treće mjesto 4:0 svladali domaćine, Trešnjevku.

I onda je uslijedilo novo iznenađenje. Vrijedni organizatori, predsjednik kluba Neven Jakšić i dopredsjednik Ivica Štimac, klincima su priuštili vatromet, ali i uglednog gosta koji im je uručio vrijedne nagrade. Bio je to Marko Pjaca, reprezentativac i igrač Dinama, dobitnik čak tri Oscara u izboru Sportskih novosti i Nogometnog sindikata.

Inače, veselje Trešnjevčanima priuštili su i klinci koje vodi Ivan Zorić, odnosno U-9 generacija koja je sudjelovala na međunarodnom turniru u ljubljanskom predgrađu Črnuču, u kojem je u konkurenciji čak 16 klubova osvojeno - još jedno četvrto mjesto. A na tom su turniru sudjelovali i Juventus (istina, ne torinski), koji su 'zeleni' u četvrtfinalu pobijedili 1:0, ali i pomladak poznatih prvoligaša Olimpije, Domžala....