PONOSAN U OSIJEKU

Špaco u elementu: Ma neka mu i mamu kući zaboli!

08.03.2015 u 18:29

Bionic
Reading

Stanko Poklepović čestitao je svojim nogometašima na vrijednoj pobjedi u Osijeku, no priznaje da s njima ne može postići zadovoljavajuću razinu agresije, jer su još djeca…

Osijek je možda bolje izgledao ove nedjelje u Gradskom vrtu, no bodovi su otišli za Split. Hajduk je iskoristio neopreznost domaćina u sudačkoj nadoknadi prvog dijela, a gol Andrije Balića bio je vrijedan tri boda, na razočaranje Ive Šuška.

'Nažalost, nogomet je sport u kojem često onaj koji dominira i stvara prigode ne pobijedi. Bili smo neoprezni i primili taj neslavni gol u jednoj izvanrednoj situaciji za nas, dobre igre, dominacije ili stvaranja prilika. Jedino što nam preostaje okrenuti se prema novim utakmicama, ali ono što me ohrabruje je odnos prema igri i sama igra mojih nogometaša. Ja sam siguran da ćemo negdje vratiti ove bodove koje smo nesretno izgubili,' rekao je osječki trener koji će imati novi težak ispit u sljedećem kolu u gostima kod Istre.

Stanko Poklepović stigao je do svoje prve pobjede na čelu Hajduka i bio je jako zadovoljan.

'Ova je pobjeda iznimno dobro došla. Igrači su se dobrano potrošili, svaka im čast. Imali smo uređenu obranu i unatoč inicijativi Osijeka oni nisu mogli doći do prilike kao što smo mi mogli, posebno u drugom poluvremenu,' podijelio je svoje viđenje legendarni Špaco koji se zatim opustio komentirajući agresiju protivničke momčadi s kojom se nije bilo lako nositi:

'Upozorio sam na to. Treba ući u igrača čvrsto, snažno, da mu i mamu zaboli kući, ali to su djeca, oni to ne mogu. Ali treba im ipak čestitati jer su dali sve od sebe.'