PLJESAK KADETIMA

SP: Hrvatska otišla uzdignute glave i veliki Mali

02.11.2015 u 09:30

Bionic
Reading

Hrvatska U17 nogometna reprezentacija zaustavljena je u četvrtfinalu SP-a od momčadi koja je - pokazala više

Afrički prvaci Mali idu u polufinale čileanskog mundijala. Hrvatsku su svladali s 1:0 i arhivirali, te kreću dalje u najavljeni pohd na naslov. Ne kalkuliraju niti u izjavama niti na terenu, osjećaju se moćno i imaju rezona za braniti svoje optimistične stavove.

Nastavili su i u petoj utakmici prevenstva 'bombardirati' protivnički gol. Opet su imali više od 20 udaraca i hrvatski vratar Šemper novim dobrim je izdanjem završio odličan nastup u Čileu, a uz napadačku eksplozivnost i odlučnost prikazali su i zavidnu taktičku zrelost.

Odlično su otvarali tranziciju, a u ranoj fazi su shvatili da (pre)velika većina hrvatskih napada ide preko lijepe strane. Nagnuli su zonu prema tom području i riješili veliku većinu problema. Pokušaje ubačaja mirno su hvatali njihov kapetan Dante i suigrači iz obrane i Hrvatska je do adnjeg zvižduka ostala prilično bezopasna. Nula udaraca u okvir gola i popriličan propuh na desnoj strani presudili su pokušaju za plasman u polufinale.


Kući se mogu vratiti zadovoljni. Borba za medalje im je umakla dok je bila blizu, što uvijek boli i svrbi suzne kanale, ali Bašić i igrači ostavili su sjajan dojam i predstavili se kao generacija za koju bi se još trebalo čuti. Ništa im se ne može zamjeriti, odigrali su hrabro i prilično raskošno i ostaje nadati se da će u jednom od iduća dva ciklusa dobiti priliku za uzvrat protiv munjevitih Malijaca. Uz dah sreće... I jedni i drugi su dovoljno dobri.