A SAD NA NJEMAČKU

Šoštarić o savjetima Sigurdssona, ali i što je kapetan Duvnjak učinio za pobjedu

15.03.2024 u 08:14

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija napravila je veliki korak ka plasmanu na Olimpijske igre u Parizu svladavši u utakmici 1. kola kvalifikacijskog turnira u Hannoveru Austriju sa 35:29 (16:16).

Matej Mandić istaknuo se s nekoliko obrana:

'S obzirom na novog trenera nismo znali kako će sve to skupa izgledati, ali od prve minute smo igrali kao momčad i znali smo da ćemo pobijediti. Svi smo se borili za svaku loptu, jer u ovakvoj je situaciji i važna svaka lopta. Prošli put smo to naučili, puno nas je koštalo. Imamo pred sobom još dva iznimno teška protivnika, idemo korak po korak i vidjet ćemo što će biti dalje. Imali smo plan od početka, izbornik je vjerovao u njega, mi smo vjerovali i zato je ispalo ovako'.

Mario Šoštarić:

'Ušli smo nervozno u utakmicu, ali to je i normalno. Izbornik nam je govorio da moramo igrati napad po napad, znali smo da će biti bolje ako popravimo tehničke pogreške. To smo i napravili, u drugom poluvremenu je Kuzmanović obranio par lopti. Sigurdsson je jako smiren lik, na poluvremenu nam je rekao samo da se opustimo i da lopta ide malo brže. I kapetan Duvnjak je s par riječi podigao ekipu kako samo on to zna i u drugom poluvremenu smo izašli kao druga ekipa. Ipak, daleko je još Pariz, imamo još dvije utakmice za odigrati. Sljedeća je utakmica protiv Nijemaca, znamo da igramo na njihovom terenu, ali zašto ih ne bismo pobijedili kao i nedavno u Kölnu i tako pokazali da ono nije bila slučajnost'.

U prvoj utakmici Njemačka je očekivano svladala Alžir sa 41:29 (16:13).

Plasman na OI u Parizu, koje će se održati od 26. srpnja do 11. kolovoza, izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije s turnira.

Hrvatska će u subotu igrati protiv Njemačke (14.30 sati), a u nedjelju protiv Alžira (16.45 sati).

  • +5
Hrvatska - Austrija Izvor: Profimedia / Autor: Franziska Gora / imago sportfotodienst / Profimedia