SKIJAT ĆE ZA ZEMLJU SVOJE MAJKE

Šokirao odlukom o prekidu karijere, ali sada se 23-godišnjak vraća pod drugom zastavom

06.03.2024 u 22:16

Bionic
Reading

Najbolji slalomaš svijeta Lucas Braathen u listopadu prošle godine šokirao je sve i iznenada prekinuo karijeru iako su mu tek 23 godine.

Braathen, osvajač malog slalomskog Kristalnog globusa prošle sezone, objavio je u listopadu da završava karijeru sa samo 23 godine zbog sukoba s Norveškim skijaškim savezom.

'Prvi put u zadnjih šest mjeseci sretan sam nakon ove odluke. Prvi put nakon niza godina osjećam se slobodno. Da bih nastavio skijati u ovom sistemu, ne samo da moram ostaviti svoje snove po strani, već i svoju sreću i radost. Nisam bio spreman za to', poručio je Braathen.

Braathen i Norveški skijaški savez već nekoliko godina ratuju oko prava na imidž, a sukob je eskalirao jesenas kada je Braathen sudjelovao u reklamnoj kampanji za marku odjeće koja je 'suparnik' onoj koja sponzorira Savez.

No, kako sada izgleda, Braathena ćemo opet gledati na skijaškim stazama, ali pod zastavom druge zemlje.

Radi se o Brazilu, jer Braathen ima dvojno državljanstvo na temelju toga što je majka Alessandra iz ove južnoameričke zemlje.

Prema norveškim medijima, Braathen bi s brazilskim savezom trebao postići dogovor oko reklamiranja, a očekuje se da u četvrtak i službeno biti potvrđena vijest o njegovom povratku skijanju.

Braathen je osim naslova pobjednika u slalomu prošle sezone, bio i sedmi u veleslalomu, te četvrti u poretku za Veliki kristalni globus.