wta budimpešta

Šokantno! Mađarica Toth osramotila tenis nakon nepravde prema uplakanoj Kineskinji Zhang

19.07.2023 u 09:00

Bionic
Reading

Šokantne scene s teniskog susreta između Kineskinje Shuai Zhang i Mađarice Kiare Toth obilaze svijet. Pri rezultatu 5-5 u prvom setu te 15:15 na servis Zhang dogodila se sporna situacija.

Jedna je lopta pala na crtu, a dosuđena je kao poen za domaći igračicu. Sutkinja se spustila na teren i pokazala aut iako trag na zemljanom terenu jasno pokazuje da je lopta pala na crtu.

Nepravda je pogodila Zhang koja je tražila sutkinju da još jednom pogleda gdje je lopta pala, tražila je i solidarnost protivnice, na kraju i kontrolorku susreta da joj izađu u susret. Uzalud. U međuvremenu se našla i na udaru domaćih navijača. Nakon petominutnih pokušaja da izgura pravdu, nastavila je meč, no dočekali su je neugodni povici s tribina. Potpuno se slomila, sjela je na klupu i zaplakala te u konačnici predala meč.

Šok je tek uslijedio. Pružila je ruku sutkinji pa protivnici koja je, umjesto zagrljaja i isprike ili nagovora da se meč nastaviti, slavljenički podignula ruke u zrak uz odobravanje publike.Toth nije znala gdje će od sreće ni kada je napuštala teren.

Mučne scene pogledajte OVDJE.

Možda ovo nije dan kada je umro tenis jer sport je pun nepravdi, ali je dan kada se Toth pokazala da joj godine treniranja i igranja nisu ugradile ništa sportskog u njen karakter. Dobila je meč, ali izgubila vjerodostojnost sportašice, tim prije jer je izbrisala trag na kojeg je lopta pala, kao da time briše istinu.

Trenutak bezobzirnog i bezobraznog brisanja traga gdje je lopta pala pogledajte OVDJE.

Sportom se može baviti svatko, ali nije zbog toga svatko sportaš. Mađarska tenisačica Kiare Toth nakon ovoga će malo gdje dobivati pozivnice za sudjelovanje, osim u svojoj zemlji, a red bi bio da o svemu nešto kaže i krovna svjetska teniska asocijacija.