penka ide u mirovinu

Šokantna odluka najbolje hrvatske rukometašice: Gotovo je, završavam karijeru

02.01.2018 u 16:54

Bionic
Reading

Andrea Penezić (32) donijela je najtežu odluku, objavila je kako na kraju tekuće sezone završava i profesionalnu karijeru! Krajem 2017. godine povukla se iz hrvatske reprezentacije, a sada je gotovo i s klupskim nastupima...

Andrea Penezić u proteklih je desetak godina obilježila rukomet u Hrvatskoj, definitivno je bila naša najbolja igračica, kako na klupskom, tako i na reprezentativnom planu.

Karijeru je počela u zagrebačkoj Lokomotivi, nakon čega je igrala za Podravku, pa za slovenski Krim, a trenutno je rukometašica skopskog Vardara. S makedonskom je ekipom prošle sezone igrala finale Lige prvakinja.

  • +17
Andrea Penezić Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak / Cropix

Dvaput je bila najbolji strijelac rukometne Lige prvaka, no u 15 godina profesionalne karijere nije uspjela osvojiti niti jedan veliki trofej (tu ne računamo nacionalna prvenstva i kupove!).

  • +10
Žensko Europsko rukometno prvenstvo, Hrvatska - Švedska Izvor: Pixsell / Autor: Marko Jurinec/PIXSELL

Za reprezentaciju je debitirala sa 18 godina. Igrala je na tri Svjetska prvenstva, na sedam uzastopnih Europskih prvenstava te na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine. Najveći uspjesi su joj dva četvrtfinala, na SP-u u Brazilu 2011. godine te na OI godinu dana kasnije. 

Za hrvatsku je reprezentaciju popularna Penka odigrala 141 utakmicu i zabila 633 gola, oprostila se od državnog dresa prošle godine, a sada je odlučila i definitivno završiti s rukometom po završetku tekuće sezone. Andrea navodi kako se želi posvetiti obitelji i obrazovanju.