japanci u nevjerici

Šok u Tokiju; neslavan kraj za drugu tenisačicu svijeta; zapalila je olimpijski plamen, svi su od nje očekivali medalju, a ona je ispala u osmini finala

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 27.07.2021 09:06
  • Objavljeno 27.07.2021 u 09:06
Bionic
Reading

Japanska tenisačica Naomi Osaka svojim je navijačima i sunarodnjacima priredila neugodno iznenađenje porazom u osmini finala turnira tenisačica na Olimpijskim igrama u Tokiju

Naomi Osaka je četverostruka Grand Slam pobjednica, u ovom je trenutku druga tenisačica na WTA ljestvici te je bila jedna od najvećih favoritkinja na teniskom turniru Olimpijskih igara u Tokiju.

Da, igrala je Osaka doslovno na svom terenu, a uz to je na svečanom otvaranju Igara imala čast zapaliti olimpijski plamen... Bez obzira na probleme koje je imala proteklih mjeseci, činilo se kako je Naomi Osaka spremna za nastup na Olimpijskim igrama i osvajanje jedne od medalja u konkurenciji tenisačica.

No, taj se san rasplinuo već u osmini finala olimpijskog turnira jer je Naomi Osaka glatko izgubila od Čehinje Markete Vondroušove 6:1, 6:4.

Osaka je napravila čak 32 neforsirane pogreške, ali je imala i 22 'winnera'. No, isti broj 'winnera' imala je i Čehinja, ali uz čak 22 pogreške manje.

Vondroušova je doslovno 'počistila' Osaku u prvom setu, ali je Japanka breakom na startu drugog seta najavila povratak u meč. Vodila je Osaka 2:0, ali je Marketa stigla do 2:2.

Kod 5:4, Vondroušova je na servis Japanke uspjela iskoristiti treću break, odnosno meč loptu i tako stigla do velike pobjede.