Sponzor nam je - terorist!

Šok u Engleskoj! Obitelj Osame bin Ladena financirala je momčad Sheffield Uniteda

17.05.2019 u 13:05

Bionic
Reading

Nogometaši Sheffield Uniteda imaju na što biti ponosni. U godini kad jedan od legendarnih engleskih klubova slavi 130. godina postojanja izborili su povratak u prvu ligu, a onda ih je dočekao hladan tuš! Engleski istražitelji optužili su vlasnike kluba da se financiraju novcem najpoznatijeg svjetskog terorista

Engleski mediji zgroženi su nakon otkrića tamošnjih istražitelja kako su čelni ljudi Sheffield Uniteda usko povezani s obitelji najpoznatijeg svjetskog terorista, osnivača zloglasne Al-Qaide - Osame bin Ladena! I ne samo to, dokazano je kako je Bin Ladenova obitelj financirala klub pozajmicama koje nisu niti trebale biti vraćene!

Da situacija bude još i gora po klub, engleski porezni istražitelji sada na sudu pokušavaju dokazati kako su u Sheffield Unitedu praktički prali novac za islamske ekstremiste!

Problemi su započeli kad je 2013. godine u vlasničku strukturu kluba ušao saudijski princ Abdullah Bin Mosaad Bin Abdulaziz Al Saud (54). Na početku je bio izrazito 'darežljiv' i financijski je doslovno preko noći preporodio posrnulog engleskog velikana. No, s vremenom se pokazalo kako je princ u stvari obiteljski usko povezan s obitelji najpoznatijeg svjetskog teroriste Osame bin Ladena kojeg su 2011. godine likvidirali američki specijalci u Pakistanu.

I ne samo to, princ Abdullah Bin Mosaad Bin Abdulaziz Al Saud godinama je zbog toga pod vrlo intenzivnom 'prismotrom' američkih i engleskih tajnih službi koje sumnjaju kako baš on preko svojih tvrtki i izravnih investicija 'pere' novac namijenjen islamskim ekstremistima i njihovim simpatizerima.

A sada je navodno jedan dio tog novca 'oprao' i preko Sheffield Uniteda! Drugi suvlasnik kluba, Kevin McCabe, optužio je saudijskog princa za veze s islamskim teroristima i pranje novca, a ovaj je preko svojih odvjetnika uzvratio kako je McCabe jako dobro znao što se i kako radi! Samo je, vjerojatno, za dobrobit kluba, malo 'zažmirio' ili odlučio okrenuti glavu na drugu stranu. Ipak je ogromna količina novca u vrlo kratkom vremenu stigla u klub koji je bio na rubu propasti.

Za početak je sporna cifra od oko četiri milijuna eura koje je princ Abdullah Bin Mosaad Bin Abdulaziz Al Saud u jednom trenutku 'posudio' klubu. Trag tog novca istražitelje je odveo do obitelji Osame bin Ladena koja i danas otvoreno financira islamske terorističke organizacije diljem svijeta.

Kako god bilo, lijepa sportska priča Sheffield Uniteda koji se uspio vratiti u prvu ligu sada je preko noći pala u drugi plan. Zanimljiviji su islamski teroristi, od kojih su neki već osam godina - mrtvi...