već su ga prekrižili...

Šok i nevjerica na Nou Campu; Barca je doživjela udarac zbog kojeg će ostati bez 40 milijuna eura, a možda i bez Lewandowskog

13.05.2022 u 14:39

Bionic
Reading

Barcelona je posljednjeg dana prošlogodišnjeg prijelaznog roka na sveopće iznenađenje poslala Antoinea Griezmanna (31) na posudbu u Atletico Madrid. Ne bi u tome bilo ništa čudno da francuski napadač 2019. godine baš iz Atletica nije stigao na Nou Camp i to za čak 120 milijuna eura

Barcelona je neželjenog napadača poslala na dvogodišnju posudbu u redove njegovog bivšeg kluba uz pravo otkupa ugovora, a dogovor je bio da ga 'rojiblancosi' na kraju ove (prve) sezone posudbe otkupe za 40 milijuna eura.

Da, bio je dogovor... Ali, Antoine Griezmann (31) jednostavno više nije ni sjena napadača kakav je bio prije nekoliko sezona. No, u Atleticu je sjajno krenuo, zabio je četiri gola u Ligi prvaka, od toga dva Liverpoolu, te još tri u španjolskoj ligi. I činilo se da se lagano vraća u staru formu.

A onda je nekad ubojiti golgeter jednostavno - nestao. U 2022. godini je zabio jedan jedini gol i to u Kupu kralja početkom siječnja protiv trećeligaša Rayo Majadahonda. I to je od Griezmanna bilo sve...

Ukupno je ove sezone odigrao 34 utakmice za Atletico u svim natjecanjima i zabio osam golova. Baš su zbog toga u Atleticu skeptični te su shvatili da za njih nije nimalo dobro rješenje da Francuz ostane u klubu još jednu sezonu nakon čega bi morali otkupiti njegov ugovor. I to za 40 milijuna eura!

Španjolski mediji javljaju da su se predstavnici Barce i Atletica sastali u Madridu, a baš je Griezmann bio jedna od glavnih tema. Iz Atletica su potvrdili da su se predomislili oko Francuza i da na kraju ove sezone žele raskinuti ugovor o njegovoj posudbi.

To je na Nou Campu izazvalo šok i nevjericu jer su najozbiljnije računali na tih 40 milijuna eura odštete, a sad će im se umjesto tog novca - kojeg su trebali iskoristiti za kupovinu Roberta Lewandowskog iz Bayerna - u momčad vratiti već otpisani Antoine Griezmann.

U Barceloni jednostavno nisu očekivali takav problem, vjerovali su da je Griezmannova sudbina već riješena. Njegov povratak u klub već ovog ljeta nitko nije očekivao i bit će zanimljivo vidjeti što sad čeka Griezmanna i kakva će biti njegova sudbina.

Možda i ostane u Barci iduće sezone ako Xavi odluči da mu je potreban, a napadač njegovog kalibra je sigurno veliko pojačanje. No, problem je kako psihički vratiti Griezmanna na stari put i u formu u kojoj je bio prije dolaska u Barcelonu 2019. godine.

Xavi je rješenje svih problema u napadačkom dijelu vidio u dovođenju Roberta Lewandowskog, a sada je iznenada ostao bez planiranih 40 milijuna eura te je dobio 'bivšeg' golgetera koji je 'zaboravio' zabijati golove...