zagreb ostao bez 'kraljice'?

Snježna kraljica ispala iz kalendara Svjetskog skijaškog kupa za sljedeću godinu?!

18.04.2023 u 21:29

Bionic
Reading

Jako loše vijesti stižu za organizatore Snježne kraljice. U trenutnom kalendaru utrka Svjetskog skijaškog kupa za iduću sezonu na popisu nema Zagreba...

Prvo izdanje utrke na Sljemenu bilo je još 2005. godine, a Zagreb je potom godinama više nego uspješno organizirao utrke Svjetskog kupa za skijašice i skijaše.

Snježna kraljica postala je prepoznatljiva utrka u kalendaru FIS-a, no proteklih godina najveći neprijatelj organizatorima postalo je - vrijeme!

Prošlih su se godina slalomske utrke na Sljemenu održavale u prvom tjednu nove godine, a sada je u kalendaru koji je FIS objavio za 2024. godinu umjesto Zagreba za 3. siječnja predviđena utrka u austrijskom Lechu!

Mala je utjeha i tračak nade za Zagreb da će točan i donekle konačan kalendar utrka za sljedeću sezonu Svjetskog skijaškog kupa biti poznat tek u svibnju.

Podsjetimo, ove je sezone vožena samo jedna utrka na Sljemenu, a druga je utrka Snježne kraljice otkazana zbog visokih temperatura i vjetra. Staza jednostavno nije izdržala toplinski udar iako su organizatori uložili ogroman trud. Južina je bila jača i, kako se sada čini, presudila Snježnoj kraljici...