NEREALNA OČEKIVANJA

Smijenjeni izbornik Željko Krajan prokomentirao brz oproštaj Hrvatske od Davis Cupa: To nema smisla uspoređivati

22.11.2019 u 07:55

Bionic
Reading

Oslabljena hrvatska teniska reprezentafija nije se proslavila na Davis Cupu u Madridu te je svoj nastup završila u skupini

Hrvatska je predala pobjednički trofej kojeg je osvojila prošle godine. U novom formatu Davis Cupa naša nacionalna vrsta bila je bez ozlijeđenog Marina Čilića, a od viroze slomljeni Borna Ćorić imao je snage samo za jedan meč. Uz to je atmosferu u reprezentaciji poremetio i otkaz izborniku Željku Krajanu kojeg je zamijenio Franko Škugor.

Epilog svega je da je Hrvatska u skupini upisala dva poraza od 0:3, prvo su bolji bili Rusi, a zatim i Španjolci.

'Uvijek može bolje, ali protiv ovakve Španjolske s Rafael Nadalom, sigurno da je malo i nerealno očekivati bolji rezultat, još s izostankom Borne Ćorića. Uvijek su iznenađenja moguća, ali postoje stvari koje su više i jače i ta Španjolska je prejaka ekipa. Možda da se moglo parove dobiti pa bi to uljepšalo situaciju, ali i u parovima su jako jaki. Nije se moglo očekivati puno više od toga', rekao je za HRT bivši izbornik Željko Krajan.

Bez pobjede u šest mečeva uz osvojen samo jedan set...

'Moglo se više. Šteta da se koji meč nije uzeo, ali na kraju ne bi puno toga promijenilo.'

Hrvatska - Rusija, drugi meč Ćorić - Hačanov, Davis Cup 2019. Izvor: EPA / Autor: CHEMA MOYA

Koliko se smjena izbornika odrazila na ovaj neuspjeh?

'Teško je meni to sad sagledati. Mislim da oni to najbolje znaju. Je li se tu išta moglo promijeniti i jel bi bilo bolje ili lošije, sigurno da su oni napravili najbolje za sebe što su osjećali u tom trenutku. Vjerujem da oni najbolje znaju koliko im je pomoć potrebna i koliko se su se neke stvari mogle promijeniti. Nadam se da će čim prije naći nekoga i imati na klupi izbornika s kvalitetom koju oni traže', rekao je.

Hrvatska - Rusija, prvi meč Gojo - Rubljev, Davis Cup 2019. Izvor: EPA / Autor: CHEMA MOYA

Usporedba s prošlogodišnjim osvajanjem naslova...

'Da je bila ista ekipa i da su dečki bili u istoj formi kao i prošle godine sigurno da bi stvari izgledale drugačije i onda bi se mogle te dvije ekipe usporediti, ali nema smisla uspoređivati ekipu od prošle godine koja je osvojila i ovu sad koja je bila dosta oslabljena. To je novi početak, pomlađivanje momčadi i nema smisla uspoređivati.'